• Home »
  • По Света »
  • 5 дневно приключение в Йордания - Петра, пустинята Уади Рум и Акаба

5 дневно приключение в Йордания - Петра, пустинята Уади Рум и Акаба

Следващо пътуване - 11.12 - 15.12.2022 - последни две свободни места

 

Йордания - Акаба - Вади Рум - Петра - Червено море

 

Една прекрасна възможност да разгледате и опознаете забележителсности от световна величина!

С придружител по време на престоя и пътуването от Инфо Пойнт

 

Малка група, индивидуално отношение!

 

Цена: 795 лв на база ЗАКУСКА (печелиш 4 000 точки-събираш точки за карта EliteClub)

Вземи тази екскурзия безплатно с карта Eliteclub на Инфо Пойнт.

Как може да се сдобиеш с карта Eliteclub може да разбереш тук: ТОЧКИТЕ

Виж повече за Картите Eliteclub тук: ELITECLUB

 

Мерки срещу COVID-19 в Йордания:

ВНИМАНИЕ! 01.03.2022 Йордания отмени всички изисквания за влизане в страната!!! Следете ни за повече актуална информация!

Изискване за отрицателен тест или ваксинация: Да, отрицателен PCR-тест, до 72ч преди влизане в страната и задължителен втори тест след пристигане на летището, предварително платен онлайн тук около 28 динара.  Деца под 5г са освободени от това изискване. Ваксинираните пътници, които пристигат по въздух не са освободени от втория тест.

Изискване за формуляр: Да, попълване на формуляр и генериране на QR код: тук и тук Задължителна медицинска застраховка! Цялата възможна документация се подготвя от туроператора.

Изискване за карантина: Не

Изискване при завръщане в България: Представяне на един от следните документи: сертификат за поставена ваксина, ако са минали 14 дни от втората доза; ИЛИ документ за прекарана инфекция (положителен тест) за периода от 15-тия до 180-тия ден от теста; ИЛИ отрицателен PCR-тест, до 72ч/ бърз антиген тест до 48ч преди влизане в страната.

Повече може информация тук

 

полет София - Акаба с Ryanair с включен малък кабинен багаж в цената!

полет Акаба - София с Ryanair с включен малък кабинен багаж в цената!

 

Описание на програма:

 

1-ви ден 

16:00 среща на летище София

18:10 полет София - Акаба, Йордания с времетраене около 3 часа

22:05 пристигане в Йордания и отпътуване посока Акаба и нощувка

 

2-ри ден 

08:00 - 09:00 закуска, смяна на валута и отпътуване за пустинята Уади Рум

12:00 настаняване в комфортен бедуински лагер в пустинята, време за чай

12:30 възможност за езда на камили - срещу доплащане / около 25лв на човек /

19:00 наблюдаване на пуститен залез и традиционна вечеря срещу доплащане 

 

3-ти ден 

08:00 -09:00 закуска и време за адреналин - джип сафари в пустинята

12:30 отпътуване посока Уади Муса и настаняване в хотел

19:00 възможност за вечеря с групата и вечерна разходка в градчето, покупка на подправки

 

4-ти ден

07:00 закуска и разглеждане на скалния град Петра - едно от чудесата на света, местен гид в цената

07:30 - 16:00 пълен преход до Манастира и обратно / по желание / в цената на пакета

16:30 отпътуване за Акаба и нощувка

19:30 вечеря в популярен ресторант с традиционни специалитети - ТОП1 в трипадвайзър

 

5-ти ден

07:30 - 08:30 закуска и разходка по крайбрежната алея на Акаба с гледка към Израел

09:30 - напускане на хотела и отпътуване към летището

11:40 полет към България

13:50 кацане в България и възможност за трансфер до Бургас срещу доплащане

 

 

Включено в цената:

 

* полет София - Акаба - София с авикомпания Райънеър с малък кабинен багаж 40х20х25см

* трансфери летище - хотел - летище

* 3 нощувки с закуски в хотел/ 1 нощувка с закуска в бедуински лагер

* придружител от страна на Инфо Пойнт по време на полет и престои

* местен водач из скалния град Петра

 

В цената не е включено:

 

* чекиран или кабинен багаж 10кг - 55х40х20см

* медицинска застраховка с Ковид защита - може да се сключи при туроператора - 2лв на ден

* обеди и вечери

* доплащане за самостоятелно настаняване - 55лв/нощувка

* допълнителни екскурзии ( виж цените по-долу)

* бакшиши и лични разходи

*Застраховка "Отмяна на пътуване" (Покриват се заплатените предварително разходи по договорза организирано пътуване, които не могат да бъдат възтановени от Туроператора, в случай на събития поради които Застрахованият не може да осъществи пътуването, в размер на договорения лимит.)

* виза - безплатна, издава се на летището

 

 

Описание на екскурзии и цени:

 

Петра

Възможност за целодневна екскурзия до скалния град Петра – 274лв на човек - около 2 часа път.
Пригответе се за едно незабравимо посещение на скалния град Петра, столицата на Набатейците. Град изпълен с мистериозен чар и „създаден, за да предизвика възхищение у всеки посетител”. Съкровищницата – целодневна обиколка. Съкровищницата, това е най-известният монумент, разположена в края на огромен каньон-вход с дължина от 1 км., обграден от големи отвесни скали. Там ще видите многобройни фасади, изсечени в скалите, Амфитеатър със 7 000 места, Манастир и Византийска църква, храмове и гробища на Набатейците, Дворецът, Храмът на летящите лъвове. Ще имате възможността да посетите Археологическия и Набатейския музеи. Очаква Ви дълго ходене през този ден, за целта се препоръчват удобни обувки. 
 

Розово-червеният град Петра, едно от чудесата на древния свят, има части, които са чудесно съхранени, и други, които са били подложени на ерозия и скулптирани от природните стихии.

Докато швейцарският изследовател Йохан Лудвиг Буркхарт не го „преоткрива“ през 1812 г., Петра е бил забравен от векове. Той може да бъде достигнат пеша през клисурата Сик, тесен, ветровит проход, който в някои участъци е широк не повече от 1,80 м, със скали от двете страни, високи колкото четириетажна сграда.

В края на този страховит, дълъг километър и половина проход, виждате магическа гледка през пролуката: Хазна, или Съкровищницата, извисяващ се, в класически гръцки стил храм, изсечен направо в огромната лицева част на 39-метрова скала. Той датира от V–VІ в. пр.н.е. и едно от най-добре запазените чудеса на Петра.

Петра, чието име означава „скала“, е била укрепен град и процъфтяващ търговски център, чиито жители изсичат къщи, храмове и гробници, понякога с извънредно сложни и украсени с колони фасади, в естествените стени на каньона.

Най-добро време: март-май, септември-декември и винаги, когато късното следобедно слънце обагря града в наситено розово.

 
 
 
Пустинята Уади Рум
 
Джип сафари в пустиня Уади Рум –  157лв на човек.
Пътешествие далеч от цивилизацията с джип сафари (около 2.5 часа).  Ще имате възможност да се насладите на дълга разходка с камила (срещу доплащане)
 
Описание на посещаваните обекти:
 
Вади Рум (Уади Рам)

Уади Рам (на арабски: وادي رم), наричана още Лунната долина (на арабски: وادي القمر), е камениста пустинна долина, врязваща се в скали от гранит и пясъчник в южната част на Йордания, на около 60 km източно от Акаба. Това е най-голямото уади в страната. ( уади - пресъхваща река, русло )

Във Уади Рам, който се слави със своите „извънземни“ и „приказни“ пейзажи, са снимани филмите: Лорънс Арабски, Марсианецът, Междузвезни войни, Аладин и много други.

 

Акаба

Акаба (Aqaba) е курорт на Червено море, намира се в Йордания. Градът е построен върху древната крепост Айла, тук се намира най-старата църква намерена досега - от III век. Курортът предлага възможност за практикуват водни спортове - в залива са открити над 140 вида корали и около 40 вида морски животни. Интересна забележителност е укреплението от XII век, както и Морската Научна станция на Акаба. Подходящо време за посещение на курорта - пролетта и есента. В този курорт имате възможност да се запознаете с битът и древните традиции на местното бедуинско население.

 

Важно! 

Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание!

Условия за плащане: Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на туристическия пакет и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 65 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

Такса прекратяване:

  • ако прекратяването е до 185 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
  • ако прекратяването е от 184 до 85 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 35% от цената на организираното пътуване в лева;
  • ако прекратяването е от 84 до 65 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
  • ако прекратяването е от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
  • ако прекратяването е под 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;

Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Екскурзията се осъществява при минимум 10 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ

Местна валута: Йордански динари

Здравни изисквания: Няма специални здравни изисквания.

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

* Забележка: Фирмата си запазва правото да промени цената при: промяна на транспортни разходи /горива/, летищни, пристанищни и други такси; промяна с повече от 5% на валутния курс в периода между сключване на договора и отпътуването;непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи. При поскъпване на горивата,Фирмата си запазва правото да повиши цената на транспорта за предстоящи пътувания, независимо кога са резервирани и платени. Срок на уведомяване при настъпване на гореспоменатите обстоятелства - 7 дни.

Може да ни пишете или да ни се обадите за повече детайли по програмата: +359889150480

810,00 BGN 795,00 BGN
The product is added to shopping cart
Price: 795,00 BGN
Please choose: