Зелен детски лагер в стопанство "Студен кладенец" за 5 дни

Следваща дата: 22.06.2022 - има места

 

Играта сред природата е най-високата форма на изследване, а  мисия на Инфо Пойнт е приключението, гарантирана заявка за щастливо детство.

 

  Да се пренесем в дивото и запознаем с най-вълнуващите животни в България.  Нашето Зелено училище ви очаква  в открита класна стая на южния бряг на язовир , където са се сгушили две хижи  издържани в подчертано национален стил, от които  се открива прекрасна панорама към язовир Студен кладенец.  Достъпни както по суша, така и по вода и предлагат всичко необходимо за спокойно и комфортно пребиваване.

Вълнуващо приключение както за малки, така и за големи, които искат да наблюдават изключителното биоразнообразие на това място, защото то се обитава не само от най-голямото в Европа стадо от свободни елени лопатари, зубри -  които са обявени за изчезващ вид,  но и от диви свине, вълци, лисици, белоглави лешояди, бели и черни щъркели, корморани, потапници, диви патици и гъски, както и от огромен брой други видове животни, които ни пренасят  в енциклопедия на живо.

Поведението и животът на растенията и животните, грижите за тях пораждат искрено вълнение и непреднамерено любопитство у малките палавници. Непосредственият допир до представителите на флората и фауната формира у децата чувство на състрадание, заинтересованост и загриженост.

 

Къде ще ни очакват?

Ловно стопанство Студен кладенец

Ловното стопанство носи името на язовир "Студен кладенец" и е разположено южно от него, върху част от склоновете на Източни Родопи. Площта му е 5577 ха, която включва типичните за региона фауна и видово разнообразие, както и редица застрашени растителни и животински видове.

Хижи "Крояците" и "Студен кладенец" се намират в дивечовъден участък "Студен кладенец", регион Момчилград. Хижите отстоят на 2 км една от друга и на 50 м от брега на язовир Студен кладенец. От  Момчилград поемамеме в посока Крумовград, село Нановица и Татул. Пътят е достъпен, но става изключително интересен и разнообразен приближавайки се до  първата хижа "Студен кладенец", защото нашето  сухопътно пътуване за наблюдение на диви животни, започва още там. Джипове, ще ни придружат и ще стартират нашите вълнуващи зелени дни.

   Хижа "Студен кладенец" предлага на втория етаж четири двойни стаи, всяка със самостоятелен санитарен възел. На първия етаж са всекидневната стая, където се посрещат гостите, и трапезарията. Хижа "Крояците" предлага две двойни, една тройна и две самостоятелни стаи, всяка със собствени баня и тоалетна. На първия етаж е разположена уютна всекидневна с мека мебел и камина, на приземния етаж са кухнята и механата. Пред хижата е просторната веранда с маса и столове, барбекю и изглед към язовира.

В двете хижи има още: места за палатки, външно барбекю, паркинг, домашна храна по заявка, чеверме, пешеходни преходи, каяк  турове, разходка с моторна лодка, риболов, плаж, информационен кът, водачи, наблюдение на диви животни, наем на укритие за фотографиране и наблюдение на дива природа. Общо местата за настаняване в двете хижи са 17.

 

Хижи "Студен кладенец" и “Крояците” са част от Трансродопския вело и пешеходен маршрут, разработен по проект “Новото тракийско злато”. 

 

Да започваме!

 

Предимствата да пътуване с Инфо Пойнт:

- лицензиран персонал и професионална подготовка

- на всеки 5 деца един квалифициран педагог

- водач от агенцията

- планински водачи и рейнджъри с много богат опит

- вила само за Инфо Пойнт групата

- концентрация на флора и фауна  

- детска туристическа тениска с лого за преходи и спомен

 

Цена от Бургас: 566лв ( печелиш 5660 точки )

Цена от Варна: 576лв ( печелиш 5760 точки )

Цена от Стара Загора: 565лв ( печелиш 5650 точки )

Вземи тази екскурзия с точки: с 61 800 точки от Бургас и 62 800 точки от Варна

Виж повече за точките тук: https://www.infopointbg.com/cashback.html

 

Нашата програма:

 

I-ви ден

Отпътуване в посока мястото на настаняване. Обядът е сух пакет.

Следобедна лекция за базови познания, относно:

-язовир „Студен Кладенец“ и биоразнообразието около нас;

-поведение на туристите при посещение на язовир;

-опазване на околната среда;

-запознаване с предстоящите активности.

С тази лекция ще приключим теоретичната част и в следващите дни ще я развием като практически занимания.

Вечеря в основната сграда

 

II-ри ден

Лек преход за запознаване с  горския терен (например: по следите на вълците или бизоните). По време на прехода се водят беседи за флората и фауната.  – Планински водач от компанията

   Обяд (сух пакет) сред природата и свободно време за игри и почивка. Целта е чрез лек преход, беседи и игри децата да усетят природата, да я обикнат и да осъзнаят необходимостта от подходяща туристическа екипировка.

Здравословно хранене  и практическа част - приготвяне на здравословно хапване за вечеря, игра

Вечеря със здравословна храна, четене на приказки край огъня и забавни истории

 

III-ти ден

Наблюдение на птиците в естествената им среда. Обяд (сух пакет) и приключване на заниманието с поставяне на хранилки за птици.

*-оцеляване в дивата природа - практическа част - разпъване на палатка, палене на огън, лов на риба и приготвянето й. Игра по ориентиране - на начертана от нас карта в гората да открият флагчета, закачени по дърветата за определено време. Концентрация и баланс- „Открий ме със скрити очи“.

Вечеря край огъня – барбекю

 

 

IV-ти ден

Беседа с цел запознаване с планинска туристическа маркировка и начините за ориентиране в планината. Практическа организирана игра „Аз се ориентирам“. Правила: децата, разделени на отбори, трябва да достигнат от една точка до друга, ориентирайки се по поставената от нас маркировка. По трасето ще има 4 пункта с печат и достигайки до всеки един от тях отборът трябва да подпечата своя чек лист. Всеки отбор, преминал правилно по трасето и събрал всички печати, получава символична награда. Играта може да бъде със състезателен характер за време. Обяд (сух пакет).

Следобедна почивка.

Конна езда* (по избор) Лекция - грижа за конете и обучение с инструктор и езда

или джип сафари* (по избор)

*40лв/час

 

V-ти ден

Преди обяд след закуска провеждаме викторина, която включва въпроси свързани със знанията натрупани от беседите и практическите занимания по време на лагера.

Обяд в основната сграда на стопанството и отпътуване.

 

Възможно е промяна на поредността на изпълнение на програмата или на елементи от нея! / Пример - лоши метео условия /

При липса на основни елементи, от туристическата екипировка, е възможно да не бъдете допуснати до мероприятието.  За повече информация на телефон 0889150480!

 

Офертата включва:

- Транспорт с лицензиран автобус;

- Водачи от туристическата агенцията по време на пътуването; 

- Туристическа застраховка с лимит на отговорност 1000лв за лица до 70 ненавършени години (лица над 70г не се застраховат).                                                                                                                 

- Нощувки с изхранване пълен пансион

 

Офертата не включва:


- Такси за активитети  - джип сафари, конна езда;

- Разходи от личен характер;  

- Самостоятелно настаняване в хотел се доплаща към туроператора 30лв. /нощувка                                                                                                                    

-Застраховка "Отмяна на пътуване" (Покриват се заплатените предварително разходи по договорза организирано пътуване, които не могат да бъдат възтановени от Туроператора, в случай на събития поради които Застрахованият не може да осъществи пътуването, в размер на договорения лимит.)

 

Допълнителна информация:

*Възможност за отпътуване от - Варна,Обзор,Свети Влас, Слънчев Бряг, Несебър, Равда, Ахелой,Поморие и Сарафово                                                                                                                                                           

* Необходими документи – валидна лична карта - родител; Попълване деклараация;                                                                                    

* Записване и начин на плащане: 50 % депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащане – до 7 дни преди датата на отпътуване;

Минимален брой за осъществяване на пътуването – 5 пълноплащащи туристи;

Срок за уведомление при неосъществяване на пътуването от страна на агенцията поради недостатъчен брой записани туристи – 3 дни преди датата на отпътуване.

* Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на записване;

* За Ваша по-голяма сигурност е препоръчително е да си направите планинска застраховка!  

За резервации +359889150480

600,00 BGN 566,00 BGN
The product is added to shopping cart
Price: 566,00 BGN
Please choose: