• Home »
 • винени турове »
 • Винен район Черноморие за 1 ден + 2 дегустации + вход в галерията в цената на пакета

Винен район Черноморие за 1 ден + 2 дегустации + вход в галерията в цената на пакета

 

Раздел "Култура и Гурме" - район Черноморие юг

 

13.12 - еднодневна, има места

 

Художествената галерия "Жорж Папазов" - винарна Братя Минкови - винарна Страцин

 

От Бургас 75лв

От Варна 90лв

 

Описание на програмата:

08:30 отпътуване от Бургас посока Ямбол

10:00 вход и разглеждане на на Художествената галерия "Жорж Папазов" - Светлин Русев, Владимир Димитров.. - кратка беседа в цената

11:00 отпътуване посока изба Братя Минкови

12:00 - 13:00 тур + дегустация на четири вина от сериите им + вода, хляб, плато сирена и колбаси - включено в цената

13:00 отпътуване посока винарна Страцин, пауза за хапване - не е включено в цената на пакета

15:00 пристигане и разглеждане на винарната + дегустация на три вина от серията EarlyBirds,

придружено от плато сирена и колбаси, вода и хляб

16:00 отпътуване посока Бургас и Варна

17:30 приблизително време на пристигане в Бургас

 

Описание на посещаваните обекти:

 

Винарна Страцин

Винарна Страцин е разположена в Поморийския регион известен със своите стари традиции във винопроизводството. Избата разполага със собствени лозя в район характерен с благоприятните си климатични условия. В резултатът на това вината на избата са с превъзходни качества. Облечени в елегантни бутилки и модерен дизайн, сериите EarlyBirds и SOULMATE започнаха да печелят награди от национални и световни конкурси, както и симпатиите на любителите на виното.
Екипът на избата се стреми да запази традиционния български дух, но и да го съчетае със съвременните тенденции от цял свят, които да доведат до раждането на нови и интересни вина. Подбрани са „звездните“ сортове на винения свят – Мерло, Каберне совиньон и Сира за червени вина и розе. Белите вина са представени от сортовете Шардоне, Совиньон блан и Мускат.

 

Винарна Братя Минкови

Кокетно разположена сред лозята на едно от последните възвишения на месността Терзийски баир, изба „Братя Минкови“ се намира непосредствено до карнобатското село Венец, на 65 км западно от град Бургас и разполага с ресторант, дегустационна зала, винен магазин, музейна част и два подземни тунела с обща дължина 160 метра, където отлежават нашите вина.

Тя се намира на мястото, където са се отглеждали най-старите и най-хубавите лозя в Карнобатския край и възражда славата на прочутите винари братя Минкови, донесли в края на 19 в. на страната най-престижното за онова време международно отличие от винено изложение. През далечната 1875 г, посвещавайки се на голямата си страст – винарството, Иван, Васил и Никифор Минкови основали изба в търговско-занаятчийския център на Карнобат – Черковната махала.  След 19 години усърден труд и абсолютна отдаденост и труд в лозята, света научава за тях, чрез техните вина, отличавайки ги на редица реномирани международни конкурси.

След златния медал от Брюкселското винено изложение от 1894 г. последвали награди от елитния конкурс за вина в Лондон и Международния панаир в Пловдив.

Век по-късно възродената изба „Братя Минкови “отново е носител на значими международни и национални награди.

Избата притежава малка музейна експозиция, посветена на винарската фамилия и съдържа автентични предмети, принадлежали на семейство Минкови.

 

Художествената галерия Жорж Папазов

Художествената галерия Жорж Папазов в Ямбол започва развитието си през 1952 година и тогава тя е художествен отдел към Регионалния исторически музей. През 1967 година сградата на старата синагога в града става паметник на архитектурата и културата и десет години по-късно е превърната в галерия. Такава адаптация е направена и със сградата на ТПК и между двете има топла връзка. Общата площ на градската галерия е 2500 квадратни метра, 1700 от тях се използват за експозициите.

Художествената галерия в Ямбол притежава изключително богат фонд, съхранява над 3500 културни ценности. Тук има голяма колекция с творби на художници от Ямбол- Стефан Бъчваров, Александър Попгеоргиев, Жорж Папазов, Георги Попов- Джон, Иван Славов и много други.

Постоянната експозиция е съставена от предмети на декоративните и изящните изкуства, като граница между тях отдавна няма. Изложени са творби на известните български художници Светлин Русев, Атанас Яранов, Димитър Казаков, Вера Недкова, Стоян Венев, Златю Бояджиев, Васил Бараков, Владимир Димитров Майстора и други.

Във фонда на галерията се пазят най-значимите творби от художествен текстил. Метал. Стъкло, кожа, дърворезба и керамика на известни творци като Мара Йосифова, Венко Колев, Антон Дончев, Кънчо Цанев, Асен Василев и Марин Върбанов.

Има чуждестранен отдел с творби на Дейвид Робъртс, Хуан Миро, Франциско Досамантес, Зоран Тодоровиц, Атсуо Сакацуме и Огюст Реноар. В отделна зала е изложена колекция от графики на наши и чуждестранни автори. Главен акцент в колекцията е офорт на Реноар.

В Художествената галерия Жорж Папазов в Ямбол има ценна сбирка с 350 икони от периода на 16-20 век, които са направени от различни български иконописни школи. Те са част от постоянната експозиция на галерията и са с голяма културна и историческа стойност.

 

 • Офертата включва:
  - Транспорт с лицензиран автобус;
  - 1 вход в художествена галерия
 • 2 дегустации с хапки;
  - Водач от туристическата агенцията по време на пътуването; 
  - Туристическа застраховка с лимит на отговорност 1000лв за лица до 70 ненавършени години (лица над 70г не се застраховат).

 

 • Офертата не включва:

  - Разходи от личен характер.

 

Допълнителна информация:

* Необходими документи – валидна лична карта;
* Записване и начин на плащане: 50 % депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащане – до 3 дни преди датата на отпътуване;
Минимален брой за осъществяване на пътуването – 15 пълноплащащи туристи;
Срок за уведомление при неосъществяване на пътуването от страна на агенцията поради недостатъчен брой записани туристи – 3 дни преди датата на отпътуване.
* Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на записване;

 

За повече информация +359 889 150 480

75,00 BGN
The product is added to shopping cart
Price: 75,00 BGN
Please choose: