• Home »
 • АЗИЯ »
 • Камбоджа и остров Ко Чанг - 12 дни през 2021 година

Камбоджа и остров Ко Чанг - 12 дни през 2021 година

На този етап има сериозни ограничения за влизане в Тайланд и Камбоджа с туристическа цел! Следим обстановката и ще ви информираме своевременно! 

Да се потопим в уникалната кхмерска храмова архитектура на Камбоджа в комбинация от плаж и джунгла на остров Ко Чанг, Тайланд

 

Период на посещение:

 

ПРОМО цена: .... лв на база ЗАКУСКА (печелиш ..... точки)

ПРОМО цена: ..... на база ЗАКУСКА и ВЕЧЕРЯ ( печелиш ..... точки )

Вземи тази екскурзия с точки: с ...... точки на база закуска и ...... точки на база HB

Виж повече за точките тук: https://www.infopointbg.com/cashback.html

 

София - Банкок - Ко Чанг - Сием Реп - София

 

 

 

12 дни / 9 нощувки с български придружител от страна на ИНФО ПОЙНТ - любител пътешественик из тайните кътчета на остров Ко Чанг и Камбоджа - 6 нощувки на остров Ко Чанг и 3 в Камбоджа!

 

 

Редовен полет София - Банкок - Сием Реп - София по маршрут с включен багаж 30 кг + 7 кг ръчен

 

 
 

хотел на остров Ко Чанг, Тайланд - The Gallery Koh Chang  http://www.thegalleryatkohchang.com/

хотел в Камбоджа -   Monoreach Angkor Hotel 4* https://www.monoreachangkor.com/  или подобни

 

 

Програма:

1-ви ден (2021)

Отпътуване от летище София към Банкок.

Възможност за организиран на трансфер от Бургас и Варна (не е включен в цената на пакета)

2-ри ден (2021)

пристигане в Банкок, Тайланд и трансфер посока остров Ко Чанг разположен в югоизточен Тайланд. Пътуване с ферибот от континенталната част до острова и трансфер до хотела. Настаняване и свободно време за опознаване на околността. Възможност за късен плаж при пристигане навреме.

3-ти ден (2021)

Закуска. Свободно време за плаж, разходка или посещение на различни мероприятия:

Възможност за езда на слон от лагер Meechai - 1час - 90лв и 2 часа 125лв. при двучасовия преход имате възможност да се къпете с малко слонче в океана. Трансфер включен в цената. Намаление за деца до 12 годишна възраст.

4-ти ден (2021)

Закуска. Свободно време за плаж и разходка 

5-ти ден (2021)

Закуска. Свободно време за плаж, разходка или посещение на различни мероприятия:

Днес е ден за адреналин и красиви острови около Ко Чанг - посещение с бърза лодка на национален парк Ко Ранг и спиране до 4 острова за гмуркане. Обяд и такса за достъп до национален парк в цената. Предоставя се маска за гмуркане. Времетраене 6 часа. Цена 125лв за възрастен и за деца до 12години 65лв.

6-ти ден (2021)

Закуска. Свободно време за плаж, разходка или посещение на различни мероприятия:

Посещение на един от най-красивите водопади - Клонг Плу в джунглата на национален парк Ко Чанг - преход в джунглата около 25 минути в посока  - 55лв на човек (трансфер включен в цената, нужни здрави обукви за хлъзгавия терен в планината)

7-ми ден (2021)

Закуска. Свободно време за плаж, разходка или посещение на различни мероприятия:

Обиколка на най-големите храмови комплекси на острова и наблюдение на залеза от най-красивата точка на Ко Чанг - при малко късмет е възможна да срещнем и обитателите на джунглата - маймунки и да ги снимаме - 60лв

8-ми ден (2021)

Закуска (сух пакет) - Стягане на багажа и отпътуване с минибус към Араняпратхет, Тайланд за камбоджанска виза и отпътуване към граница между Тайланд и Камбоджа. Обяд включен в цената.Преминаване на границата след формалности и отправяне към храмовите комплекси. Настанява в хотел в близост до Ангкор Ват - Сием Реп. Вечеря

9-ти ден (2021)

Закуска. Отправяне към храмовите комплекси на територията на Ангкор. Посещение на храмовете Ангкор Ват, Байон и Та Пром + Обяд.

Кратка пауза от впечатляващата обиколка и вечеря в местен ресторант с традиционно танцово шоу.

10-ти ден (2021)

След закуска в хотела, посещение на свещенната планина Khunlen и обяд, след това посещение на езерото Tonle Sap ,най-голямото сладководно езеро в Азия.

Вечеря и свободно време

11-ти ден (2021)

След закуска в хотела, отпътуване посока летище Сием Реп и след чекиране, отпътуване за Доха

12-ти ден (2021)

Пристигане в София и сбогуване. Възможност за трансфер срещу доплащане до Пловдив, Бургас или Варна.

 

 

Описание на посещавани обекти по време на престоя в Тайланд:

 

Остров Ко Чанг, Тайланд

Той има все още славата на девствено място с уникална природа. 70% от острова е покрита с недокосната от човешка ръка джунгла. Добавяйки и плажовете и планините, Ко Чанг има право да се похвали като един от най-естествено екологичните острови в Тайланд.

Въпреки това, Ко Чанг не е чак толкова нестандартен, колкото може би звучи и има какво да предложи на всеки тип пътешественици.

 

Национален парк Ко Ранг, Тайланд

Национален морски парк в близост до остров Ко Чанг. Ко Ранг е част от островна група от 12 острова. Отлично място гмуркане и дайвинг. Кристално чиста вода и златист пясък е запазена марка на националния парк.

 

 

 

Какво влиза в цената по време на престоя в Тайланд:

> самолетен билет с чекиран багаж до 30кг;

> трансфер + фериботни такси Банкок - Ко Чанг;

> 9 нощувки със закуска в хотел на остров Ко Чанг;

> придружител от ИНФО ПОЙНТ с български по време на пътуването и престоя

 

Какво НЕ влиза в цената:

 

 • БАКШИШИ;
 • МЕДИЦИНСКИ ЗАСТРАХОВКИ – С ДОПЛАЩАНЕ 2 ЛВ. НА ЧОВЕК НА ДЕН;
 • ЗАСТРАХОВКА "ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ";
 • ДОПЪЛНИТЕЛНИ АКТИВИТЕТИ В ТАЙЛАНД
 • РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР;
 • ЕДНОКРАТНА ТУРИСТИЧЕСКА ВИЗА ЗА ТАЙЛАНД 35 ЕВРО – ТУРОПЕРАТОРЪТ СЪДЕЙСТВА ЗА ИЗДАВАНЕ НА ВИЗАТА
 • ВИЗА ЗА КАМБОДЖА - 36 ДОЛАРА - ТУРОПЕРАТОРЪТ СЪДЕЙСТВА ЗА ИЗДАВАНЕ НА ВИЗАТА
 • САМОСТОЯТЕЛНО НАСТАНЯВАНЕ - ЦЕНА ПРИ ЗАПИТВАНЕ

 

Описание на посещавани обекти по време на престоя в Камбоджа:

 

Област Ангкор, Камбоджа

Ангкор е област в Югоизточна Азия, на територията на днешното Кралство камбоджа. По време на Кхмерската империя тя е център на държавата и от този период са останали много архитектурни паметници като религиозния комплекс Ангкор Ват и старата столица Ангкор Том.

Ангкор е било местоположението на поредица столични градове на Кхмерската империя в периода 9 - 15 век от новата ера. Техните руини се намират сред гори и обработваеми площи в северната част на Тонле Сап (Голямото езеро), близо до днешния град Сием Реп. Храмовете в Ангкор са над хиляда, като варират от невзрачни купчини тухли и отломки, разпръснати из оризовите полета, до величествения Ангкор Ват, за който се твърди, че е най-големият религиозен монумент в света. Много от храмовете на Ангкор са реставрирани и в известна степен представляват лицето на кхмерската архитектура. Всяка година те са посещавани от хиляди туристи.

 

Езерото Тонле Сап, Камбоджа

 В превод от кхмерски - официалният език, който се говори в Камбоджа, името на Тонле Сап означава Голямото езеро. И наистина - това е най-голямото вътрешно езеро в Югоизточна Азия, осигуряващо със своето богатство на ресурси голяма част от прехраната на многобройните рибарски селца, разположени по бреговете му.

 

Планината Кулен, Камбоджа

Планинският масив Пном Кулен се намира на 30 км северно от Ангкор Ват. Името му означава „планина на личиите“. Пном Кулен се счита за свещена планина в Камбоджа, имаща специално религиозно значение за индусите и будистите, които идват на планината за поклонение.

 Близо до тези планини се намира Анг Том, будистки манастир от 16 век, известен с гигантския лежащ Буда, най-големият в страната.

 

Какво влиза в цената по време на престоя в Камбоджа:

 

> 3 нощувки със закуски в хотел в Камбоджа в близост до Ангкор Ват;

> 4 обяда в Камбоджа;

> 3 вечери;

> трансфер Камбоджа - Сием Реп - летище; 

> придружител от ИНФО ПОЙНТ с български

> описаните за посещение обекти в Камбоджа

 

хотел в Камбоджа - https://www.monoreachangkor.com/

 

Информация и необходими документи за издаване на туристическа виза за Камбоджа:

 • Такса за издаване на камбоджанска виза в размер на - 36 долара, издава се и се заплаща на границата с Тайланд и Камбоджа, попълва се визов формуляр и се предоставят валиден задграничен паспорт и 1 (една) цветна снимка с размер 4,5 см/ 3,5 см;

 

Важно! 

Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание!

Условия за плащане: Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на туристическия пакет и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 65 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

Такса прекратяване:

 • ако прекратяването е до 185 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
 • ако прекратяването е от 184 до 85 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 35% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ако прекратяването е от 84 до 65 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ако прекратяването е от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ако прекратяването е под 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;

Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Екскурзията се осъществява при минимум 15 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.

Информация и необходими документи за издаване на туристическа виза за Тайланд:

 • задграничен паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщането.
 • Такса за издаване на тайландска виза в размер на - 35 евро или 175 евро, издава се и се заплаща от България, попълва се визов формуляр и се предоставят валиден задграничен паспорт и 1 (една) цветна снимка с размер 4,5 см/ 3,5 см;

 

Местна валута: Тайландски бат и Камбоджански риел

Здравни изисквания: Няма специални здравни изисквания.

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

Може да ни пишете или да ни се обадите за повече детайли по програмата: +359889150480

2 800,00 BGN 2 690,00 BGN
The product is added to shopping cart
Price: 2 690,00 BGN
Please choose: