• Home »
 • ПО СВЕТА »
 • ТАЙЛАНД и КАМБОДЖА 12 дни - Мистичният остров Ко Чанг и Ангор Ват

ТАЙЛАНД и КАМБОДЖА 12 дни - Мистичният остров Ко Чанг и Ангор Ват

Промо цена до 31.12.2019 година

 

Период на посещение 26.02.2020 - 08.03.2020

 

 

В близост до природата - мистичният остров Ко Чанг, Тайланд плюс разходка до най-посещаваните забележителности в Камбоджа

 

Бихме искали да Ви информираме, че има преход с комфортни микробуси + кратко плаване с ферибот до Остров Ко Чанг след полета от Банкок - приблизително 6 часа.

 

 

 

12 дни / 9 нощувки с български придружител от страна на ИНФО ПОЙНТ - любител пътешественик из тайните кътчета на остров Ко Чанг и Камбоджа!

6 нощувки хотел  в Тайланд и 3 нощувки в хотел в Камбоджа

 

 

 Редовен полет София - Банкок - София с Qatar Airways по маршрут с включен 30 кг багаж:

   1. QR 228 G 26FEB 3 SOFDOH HK16      2  1225 1805   *1A/E*                   

   2. QR 834 G 27FEB 4 DOHBKK HK16         0200 1230   *1A/E*                   

   3. QR 981 G 07MAR 6 BKKDOH HK16         2020 0010+1 *1A/E*                   

   4. QR 227 G 08MAR 7 DOHSOF HK16         0710 1125   *1A/E*                   

 

 

Хотел  в Ко Чанг https://www.facebook.com/NatureBeachKohChang/ - в близост до плажа

Може да прочетете ревюта за хотела на страницата им във фейсбук!

Хотел в Камбоджа https://monoreach-angkor.siemreapbesthotels.com/en/ на 10 минути от Ангор Ват

 

Програма:

1-ви ден (26.02.2020)

Отпътуване от летище София с полет QR226 престой в Доха и прекачване към Банкок с полет QR838.

Възможност за организиран на трансфер от Бургас и Варна (не е включен в цената на пакета)

2-ри ден (27.02.2020)

пристигане рано сутринта ( 07:05 ) в Банкок, Тайланд и трансфер посока остров Ко Чанг разположен в югоизточен Тайланд. Пътуване с ферибот от континенталната част до острова и трансфер до хотела. Настаняване и свободно време за опознаване на околността. Възможност за късен плаж при пристигане навреме.

3-ти ден (28.02.2020)

Закуска. Свободно време за плаж, разходка или посещение на различни мероприятия (виж списъка на възможни активитети и екскурзии по-долу)

4-ти ден (29.02.2020)

Закуска. Свободно време за плаж, разходка или посещение на различни мероприятия (виж списъка на възможни активитети и екскурзии по-долу)

5-ти ден (01.03.2020)

Закуска. Свободно време за плаж, разходка или посещение на различни мероприятия (виж списъка на възможни активитети и екскурзии по-долу)

6-ти ден (02.03.2020)

Закуска. Свободно време за плаж, разходка или посещение на различни мероприятия (виж списъка на възможни активитети и екскурзии по-долу)

7-ми ден (03.04.2020)

Закуска. Свободно време за плаж, разходка или посещение на различни мероприятия (виж списъка на възможни активитети и екскурзии по-долу)

8-ми ден (04.03.2020)

Закуска. Стягане на багажа и отпътуване с минибус към Араняпратхет, Тайланд за камбоджанска виза и отпътуване към граница между Тайланд и Камбоджа. Обяд включен в цената.Преминаване на границата след формалности и отправяне към храмовите комплекси. Настанява в хотел в близост до Ангор Ват. Вечеря

9-ти ден (05.03.2020)

 Закуска. Отправяне към храмовите комплекси и Ангор Ват. Посещение на храмовете Banteay Srey и Taproom Temple. Обяд. Вечеря в местен ресторант и отпътуване към хотела.

10-ти ден (06.03.2020)

След закуска в хотела, посещение на планината Khunlen и обяд, след това посещение на езерото Tole Sap ,най-голямото сладководно езеро в Азия.

Вечерта, традиционно танцово шоу с хранене в местен ресторант, след това отпътуване към хотела и свободно време.

11-ти ден (07.03.2020)

След закуска в хотела, отпътуване посока Банкок и след чекиране, отпътуване с полет QR 981 към Доха и прикачване към София с полет QR 227

12-ти ден (08.03.2020)

Сутрешно пристигане в София и сбогуване. Възможност за трансфер срещу доплащане до Пловдив, Бургас или Варна.

 

Списък на възможни активитети на остров Ко Чанг, Тайланд срещу заплащане:

1. Посещение с бърза лодка на национален парк Ко Ранг и спиране до 4 острова за гмуркане. Обяд и такса за достъп до национален парк в цената. Предоставя се маска за гмуркане. Времетраене 6 часа. Цена 65лв за възрастен и за деца до 12години 33лв

2. Езда със слон от лагер Meechai - 1час - 40лв и 2 часа 69лв. при двучасовия преход имате възможност да се къпете с малко слонче в океана. Трансфер включен в цената. Намаление за деца до 12 годишна възраст.

3. Може да ни пишете за останалите възможни мероприятия като морски дневен и нощен риболов, трекинг в джунглата, готварски курсове, атв и каяк преходи, дайвинг и плуване с делфини.

 

Описание на посещавани обекти по време на престоя в Тайланд и Камбоджа:

 

Остров Ко Чанг, Тайланд

Той има все още славата на девствено място с уникална природа. 70% от острова е покрита с недокосната от човешка ръка джунгла. Добавяйки и плажовете и планините, Ко Чанг има право да се хвали като един от най-естествено екологичните острови в Тайланд.

Въпреки това, Ко Чанг не е чак толкова нестандартен, колкото може би звучи и има какво да предложи на всеки тип пътешественици.

 

Национален парк Ко Ранг, Тайланд

Национален морски парк в близост до остров Ко Чанг. Ко Ранг е част от островна група от 12 острова. Отлично място гмуркане и дайвинг. Кристално чиста вода и златист пясък е запазена марка на националния парк.

 

Област Ангкор, Камбоджа

Ангкор е област в Югоизточна Азия, на територията на днешното Кралство камбоджа. По време на Кхмерската империя тя е център на държавата и от този период са останали много архитектурни паметници като религиозния комплекс Ангкор Ват и старата столица Ангкор Том.

Ангкор е било местоположението на поредица столични градове на Кхмерската империя в периода 9 - 15 век от новата ера. Техните руини се намират сред гори и обработваеми площи в северната част на Тонле Сап (Голямото езеро), близо до днешния град Сием Реп. Храмовете в Ангкор са над хиляда, като варират от невзрачни купчини тухли и отломки, разпръснати из оризовите полета, до величествения Ангкор Ват, за който се твърди, че е най-големият религиозен монумент в света. Много от храмовете на Ангкор са реставрирани и в известна степен представляват лицето на кхмерската архитектура. Всяка година те са посещавани от хиляди туристи.

 

Езерото Толе Сап, Камбоджа

 В превод от кхмерски - официалният език, който се говори в Камбоджа, името на Тонле Сап означава Голямото езеро. И наистина - това е най-голямото вътрешно езеро в Югоизточна Азия, осигуряващо със своето богатство на ресурси голяма част от прехраната на многобройните рибарски селца, разположени по бреговете му.

 

Планината Кулен, Камбоджа

Планинският масив Пном Кулен се намира на 30 км северно от Ангкор Ват. Името му означава „планина на личиите“. Пном Кулен се счита за свещена планина в Камбоджа, имаща специално религиозно значение за индусите и будистите, които идват на планината за поклонение.

 Близо до тези планини се намира Анг Том, будистки манастир от 16 век, известен с гигантския лежащ Буда, най-големият в страната.

 

Какво влиза в цената:

> самолетен билет с чекиран багаж до 30кг с катарските авиолинии;

> трансфер + фериботни такси Банкок - Ко Чанг;

> 6 нощувки със закуска в хотел на остров Ко Чанг;

> 3 нощувки със закуски в хотел в Камбоджа в близост до Ангор Ват;

> 4 обяда в Камбоджа;

> 3 вечери;

> трансфер Камбоджа Банкок; 

> придружител от ИНФО ПОЙНТ с български по време на пътуването и престоя в двете държави

> описаните за посещение обекти в Камбоджа

 

Какво НЕ влиза в цената:

 

 • БАКШИШИ;
 • МЕДИЦИНСКИ ЗАСТРАХОВКИ – С ДОПЛАЩАНЕ 2 ЛВ. НА ЧОВЕК НА ДЕН;
 • ЗАСТРАХОВКА "ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ";
 • ДОПЪЛНИТЕЛНИ АКТИВИТЕТИ В ТАЙЛАНД И КАМБОДЖА
 • РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР;
 • МУЛТИ ВИЗА ЗА ТАЙЛАНД 175 ЕВРО – ТУРОПЕРАТОРЪТ СЪДЕЙСТВА ЗА ИЗДАВАНЕ НА ВИЗАТА
 • ВИЗА ЗА КАМБОДЖА 36 ДОЛАРА
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Покриват се заплатените предварително разходи по договорза организирано пътуване, които не могат да бъдат възтановени от Туроператора, в случай на събития поради които Застрахованият не може да осъществи пътуването, в размер на договорения лимит.)

 

Важно! 

Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание!

Условия за плащане: Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на туристическия пакет и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 65 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

Такса прекратяване:

 • ако прекратяването е до 185 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
 • ако прекратяването е от 184 до 85 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 35% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ако прекратяването е от 84 до 65 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ако прекратяването е от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ако прекратяването е под 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;

Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Екскурзията се осъществява при минимум 15 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.

Информация и необходими документи за издаване на туристическа виза за Тайланд:

 • задграничен паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщането.
 • Такса за издаване на тайландска виза в размер на - 175 евро, издава се и се заплаща от България, попълва се визов формуляр и се предоставят валиден задграничен паспорт и 1 (една) цветна снимка с размер 4,5 см/ 3,5 см;

Информация и необходими документи за издаване на туристическа виза за Камбоджа:

 • Такса за издаване на камбоджанска виза в размер на - 36 долара, издава се и се заплаща на границата с Тайланд и Камбоджа, попълва се визов формуляр и се предоставят валиден задграничен паспорт и 1 (една) цветна снимка с размер 4,5 см/ 3,5 см;

 

Местна валута: Тайландски бат и Камбоджански риел

Здравни изисквания: Няма специални здравни изисквания.

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

Може да ни пишете или да ни се обадите за повече детайли по програмата: +359889150480

 

 

 

 

3 000,00 BGN 2 691,00 BGN
The product is added to shopping cart
Price: 2 691,00 BGN
Please choose: