• Home »
  • Blog »
  • Китайската стена - една невероятна история!

Китайската стена - една невероятна история!

15 February 2019
Китайската стена - една невероятна история!

Това е един от китайските символи - Великата китайска стена. Тя е световно известна, служила като фон за безброй филми заради славата си и привлича безброй туристи всяка година ... също така е сред 7-те нови чудеса на света!

Но какво прави една стена толкова специална, за да притежава този важен статус и да е дестинация за милиони хора? Мястото, видът или нещо необичайно? Отговорът на този и още много други въпроси ви давам сега, защото тук ще научите всичко за Великата китайска стена!

Какво прави една стена толкова специална?

Да изплюем камъчето, какво прави Великата китайска стена толкова специална? На първо място, това е преди всичко невероятната дължина на тази стена. Според последните открития, тя има невероятна обща дължина от 21 196,16 километра. Да, прочетохте това вярно, тя е над двадесет хиляди километра! Тази огромна дължина е и причината за името, дадено от китайците. В Китай тя се нарича "10 000 Li дълга стена", където номерът 10,000 стои за безкрайност. Тя съдържа над 43 000 отделни обекта и локации, така че не е една стена, както често се приема.

Вместо това, тя се състои от много отделни части от понякога напълно различни епохи. Стената трябвала да служи като укрепена граница и да защитава Китайската империя от нашествениците от север. Това се извършвало и от многобройните наблюдателни кули, които издавали сигнали в случай на опасност, като по този начин предупреждавали другите пазачи. Така императорът в столицата Пекин можел незабавно да бъде уведомен и да изпрати войници. Стената вероятно е построена още през 7 век преди новата ера, след което е разширена отново и са добавени още части. Последното удължаване датира от 17-ти век от династията Минг. Тази 8 851-километрова секция се счита за главната стена и се посещава най-често.

Кой е най-добрият начин да изживеете Великата китайска стена?


Ако сте в Средното царство, определено е задължително да посетите Стената. От Пекин има добри връзки с автобус, а също и наемането на автомобили е добра идея, така може да видите по пътя си голяма част от китайския планински пейзаж. В зависимост от това как искате да изживеете стената, има различни места, които мога да ви препоръчам. Добре запазени и реставрирани са двете най-известни секции, Badaling и Mutianyu, двете са близо до Пекин. Тук все още може да се добие добро впечатление за това колко е могъща Великата китайска стена - но трябва да очаквате още много други туристи, тъй като тези две места са и най-популярни. Но ако търсите приключения далеч от масовия туризъм, посетете например Jiankou! Стената тук е все още напълно нереставрирана и пътеките се считат за непроходими - звучи доста вълнуващо, нали?

Великата китайска стена може да посетите и с нас - ИНФО ПОЙНТ : https://www.infopointbg.com/china.html

Извор: urlaubsguru.de

За мнозина това е мечта за цял живот, за други 13 милиона годишно това е реалност!

read more

Един работен ден е към своя край, и тъй като все още си е студено и зимно, бързах да се прибера у дома. Налях си малък от любимият джентълмен* (бърбън) и карамелените му нотки бързо ме пренесоха на по-топло място....Тайланд – една страна с много лица, с много усмихнати хора и уникална природа.

read more

От известно време птиците фламинго обитават остров Аруба тихо и спокойно. Преди около 15 години, били развъдени на частния остров Ренесанс, живеейки на плажа, смесени с посетители и гости хотела.

read more

"...Когато Октавиан, бащата на Август, водил войската си някъде из отдалечените части и в Свещената планина на Дионис, се допитал до оракула на бога за сина си, било му потвърдено от жреците, че синът му ще стане господар на целия свят, понеже, след като виното се разляло върху олтара, димът се издигнал нагоре над върха на светилището чак до небето - знамение като това, което получил и самият Александър Велики, когато принасял жертва на същия този олтар". Гай Светоний Транквил

read more

Дяволското гърло е пропастна пещера, която привлича туристите с тайнствената си красота, ревящата стихия на подземния водопад (най-високия на Балканите), образуван от падащите в 42 м. пропаст води на река Триградска, както и с множеството легенди, които разпалват въображението.

read more

272 от приблизително 6000 гръцки острова са населени. Всеки от тях е красив, фотогеничен, пълен с буйна зеленина и очарователни плажове. С огромния избор на дестинации избирате или със завързани очи на картата на гръцките острови, или започвате малко по-конвенционално планирането на Вашето пътуване. Ние ще Ви помогнем да откриете най-красивия гръцки остров за Вашата почивка!

read more

Бахамските острови се състоят от 700 острова и над 2 000 скали, поръсени над 100 000 квадратни мили океан. Архипелагът е екологичен оазис, който се гордее с най-чистата вода на планетата.

read more

Един вълнуващ разказ за едно вълнуващо пътуване из Карибите.

read more

Дубровник, или както го наричат хърватите, "Перлата на Адриатика" е един от градовете, чиято красота очарова целия свят и привлича много посетители. Това място е богато на историческо наследство, като най-ценната част са впечатляващите градски стени. Независимо дали се интересувате от стари сгради или не, Дубровник няма да ви остави безразличен.

read more

Курортът Сан Алфонсо дел Мар е построен през 2006 г. в Алгаробо, южно от столицата Сантяго, Чили. Отпред курортът изглежда като типичен хотелски комплекс, но зад сградите се крие басейн със солена вода, който е записан в Книгата на рекордите на Гинес.

read more

Букурещ е наречен "Малък Париж" заради великолепните си сгради и интересни забележителности, нопомнящи френската столица. И ако планирате да разгледате Букурещ през уикенда, ето някои от основните атракции на този завладяващ град:

read more

Да рекламираш продукт или услуга по курортите на Черно море, и в частност Слънчев бряг, е малко по-различно от реклама във вътрешността на страната. Ротацията на потенциалните клиенти е изключително динамична.

read more

Думата „Метеора“ означава буквално „летящ във въздуха“ и разбира се напомня думата метеор. Това, което е създало това рядко геоложко явление, е една от мистериите на природата и има много предположения, въпреки че те остават теории и никоя от тях не е доказана. Но удивителното чудо на природата в комбинация с чудото построено от човека, правят Метеора едно от най-зрелищните места за посещение в Гърция.

read more

Корфу се намира в далечния северозападен край на Гърция, точно до брега на сухопътната граница с Албания. Заедно с малките си околни острови, той е вторият по големина Йонийски остров. В историята Корфу е мястото, където Одисей е потърсил убежище от бурите и където почиват други пътници. Неговите буйни брегове, зелени хълмове и искрящи заливи привличат посетители от 8-ми век пр. Хр. Корфу заема място със стратегическо значение, за който са воювали през векове. Град Корфу е единственият гръцки град, чиито замъци заобикалят града, и един от малкото, които са удържали турците. Вместо да се поддаде на османското нашествие, Корфу остава във венециански ръце, което му придава много по-различно усещане за някои от другите гръцки острови.

read more

Много хора търсят причини да не правят нещо, особенно когато не го познават, но да пътуваш с круиз е УНИКАЛНО ПРЕЖИВЯВАНЕ и то за цял живот. Заслужава си да разчупиш ежедневието.

read more

Преди това те са били място на пребиваване и царуване на князе и царе, представителни великолепни сгради за гости и места за отмора на аристокрацията. Днес сградите и руините са популярни дестинации и романтични места за уикенд за двама. Ще ви покажем най-красивите дворци и замъци в Германия и ще ви разкажем тяхната история.

read more

Италия има красиви, романтични езера, които правят дестинацията незабравима. Използвайте тази кратка класация за италианските езера, за да изберете любимото си езеро в Италия, което да посетите.

read more

1. Следвайте стъпките на Джеймс Бонд Агент 007 проучва Истанбул в предпоследния филм на Джеймс Бонд, Skyfall. Първата сцена на действие се провежда в Капалъ чарши. Най-големият закрит базар на света Капалъ чарши е построен през 1461 г. и има повече от 4 000 магазина. Отворен всеки ден 8.30–19.00. (Beyazıt-Eminönü). За трети път филмът на Джеймс Бонд се снима в Истанбул - градът на два континента: Азия и Европа. Името на първия филм в Истанбул беше „От Русия с любов“, а вторият „Светът не е достатъчен“. „Истанбул е туристическа дестинация номер едно за феновете на 007. Миналото винаги присъства в един модерен град с вълнуващ нощен живот“.

read more
Short travel #Дубай
4 January 2019

Навечерието на Коледа... Хората вече мислят за подаръци, тежки трапези, семейни сбирки... На мен обаче ми е студено и сиво. Ходи ми се някъде! Седя си с чаша от любимото 12-годишно малцово уиски и си мисля: къде е топло, близо и достатъчно екзотично? Египет, ммм, може би... не, Тунис - другия път, Азия е на 12 часа разстояние... Май ще се стоя и тази Коледа в Бургас! Я чакай, а този прехвален Дубай не е ли само на някакви си 5 часа от България? Я да видя билетите по колко са!

read more