Трите пещери: Дяволското гърло - Ягодинска пещера и Чудните мостове за 2 дни

Нова дата: 26.10.2024 - има места 

 

Обща дължина на маршрута от Бургас 750км, от Варна 1010км

 

*От тази екскурзия може да съберете следния брой печати от 100-те Национални туристически обекта: 6 бр

 

* Степен на трудност: 2 от 10 - Оценката е субективна и e на база натрупан при провеждане на екскурзията опит. Като пример: 10 е най-високата степен на трудност с най-голямо натоварване (като изкачването на връх Вихрен), 1 е без преход и допълнително физическо натоварване.

 

Цена от Бургас: 149лв ( печелиш 1490 точки -събираш точки за карта EliteClub)

Цена от Варна: 159лв ( печелиш 1590 точки -събираш точки за карта EliteClub)

Вземи тази екскурзия с отстъпка до 7% с карта Eliteclub на Инфо Пойнт.

Как може да се сдобиеш с карта Eliteclub може да разбереш тук: ТОЧКИТЕ

Виж повече за Картите Eliteclub тук: ELITECLUB

 

* С това пътешествие участвате в играта "ВЪРХОВЕ" - виж повече тук

 

Описание на програмата:

1-ви ден 

04:30 Отпътуване от Варна, Катедралата

06:30 Отпътуване от Младежки дом Бургас

08:30 Кратка пауза по магистрала Тракия

10:00 - 11:00 Пристигане посещение на Асеновата крепост / заплащане на вход не е включен в цената / Беседа при наличност

11:00 – 12:00 Време за обяд и свободно време за Бачковски манастир

12:00 – 13:30 Отпътуване за скалния феномен Чудните мостове

13:30 15:00 Свободно време за снимки

15:00 – 17:30 Отпътуване за Пампорово, пристигане в хотела и настаняване

18:00 Свободно време за разходка в планинския курорт и вечеря - срещу заплащане

2-ри ден

08:00 – 08:30 Закуска (при наличност)

08:30 Отпътуване за пещера Дяволското гърло

10:30 - 12:00 Посещение на пещерата с беседа от местен гид / вход срещу заплащане / Възможност за екстремно спускане по въже - срещу заплащане и при наличност

12:00 Отправяне към Ягодинска пещера

13:00 Посещение на Ягодинска пещера – заплаща се допълнително (възможност екстремно изкачване с джип до ОРЛОВО ОКО - 15лв на човек)

14:00 Свободно време и потегляне към Бургас

15:00 Междинен стоп в село Широка лъка и престой около 1 час – възможност за обяд срещу заплащане

20:00 – 21:00 Пристигане в Бургас + почивка на магистрала Тракия

23:00 Пристигане във Варна

 Нужни са топли дрехи и здрави обувки за пещерите и студените родопски вечери. 

 

Офертата включва:

- Транспорт с лицензиран автобус;

- 1 нощувка в хотел 2 или 3*;

- Закуска - при наличност;

- Водач от туристическата агенцията по време на пътуването; 

- Туристическа застраховка с лимит на отговорност 1000лв за лица до 70 ненавършени години (лица над 70г не се застраховат).

Офертата не включва:

- Входни такси на посещаваните обекти;

- Разходи от личен характер. 

- Самостоятелно настаняване в хотел се доплаща към туроператора 35лв. /нощувка

- Застраховка "Отмяна на пътуване" (Покриват се заплатените предварително разходи по договорза организирано пътуване, които не могат да бъдат възтановени от Туроператора, в случай на събития поради които Застрахованият не може да осъществи пътуването, в размер на договорения лимит.)

 

Описание на посещаваните обекти:

Пещера "Дяволското гърло" 
Интересен факт е, че нищо, пуснато във водите на Дяволското гърло, не излиза от изхода на пещерата.
Правени са множество експерименти с дървесни трупи и различни други предмети, които потъват безследно в подземната река и още повече разпалват любопитството и въображението. Опит с оцветители показва, че минава повече от час и половина, преди водата да измине краткото 
разстояние от единия до другия отвор, което поражда нови загадки за мащабите на системата от подземни реки.

 

Село Широка Лъка 
Широкалъка е известна със своите красиви, автентични родопски къщи, разположени амфитеатрално от двете страни на реката. Местните майстори строители били прочути в цялата страна. Старите къщи са в типичния за Родопите архитектурен стил - двуетажни, с еркери и вътрешно дървено 
стълбище. Повечето стаи са широки, с дървени миндери до стените, прозорците са малки. Най-известни са Сгуровската, Учиковската, Григоровската къща. Селото е прочуто и със съхранения си фолклор. Тук са се родили едни от най- известните певци и гайдари на родопския фолклор. През 1972г в селото е създадено Национално училище за фолклорни 
изкуства.

 

Ягодинска пещера

Ягодинската пещера се намира в Буйновското ждрело, близо до родопското село Ягодина. Тя е една от най-известните и посещавани пещери в България. Със своите 8501 м дължина на галериите тя се нарежда на четвърто място сред най-дългите пещери у нас и на първо място в Родопите. Температурата е между 6 и 8 ° С целогодишно, а влажността над 90 % (като в повечето пещери)

 

Чудните мостове

Чудните мостове са скален феномен, известен също с името Скалните мостове. Разположен е в карстовата долина на река Еркюприя в Западните Родопи, на 1450 м надморска височина, в подножието на връх Голям Персенк (2091 м). Скалният феномен се намира на 80 км южно от Пловдив, на 35 км северозападно от Чепеларе и само на 5 км северозападно от село Забърдо. Мостовете са обявени за природна забележителност с постановление на Министерския съвет No.4941 от 18.07.1949.

 

Асенова крепост

Асеновата крепост е най-атрактивната и често посещавана туристическа забележителност около Асеновград. Намира се на три километра южно от града, върху скалист връх на левия бряг на река Асеница. До нея води панорамен път, отклоняващ се в самото начало на пътя Асеновград – Смолян.

Естественият скален масив, на който се намира крепостта, е с площ дванадесет декара. Със своите почти отвесни, дори надвесени над реката склонове той е недостъпен от трите си страни. Стратегическото разположение и естествената защита на местността е използвана още по времето на траките, които през V век пр.н.е. строят укрепление.

* Забележка: Фирмата си запазва правото да промени цената при: промяна на транспортни разходи /горива/, летищни,пристанищни и други такси;промяна с повече от 5% на валутния курс в периода между сключване на договора и отпътуването;непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни,както и в други обективно наложителни случаи. При поскъпване на горивата,Фирмата си запазва правото да повиши цената на транспорта за предстоящи пътувания,независимо кога са резервирани и платени. Срок на уведомяване при настъпване на гореспоменатите обстоятелства - 7 дни.

 

За повече информация +359 889 150 480

 

155,00 BGN 149,00 BGN
The product is added to shopping cart
Price: 149,00 BGN
Please choose: