Мистичната пещера "Дяволско гърло" 2дни

Следваща дата 07.11.2020г.

пещера „Дяволското гърло“ – село Триград - село Широка Лъка – планетариум Смолян – Бачковски манастир – Асенова крепост - 6-те скъпоценни камъка на Родопите!!!Екскурзия 2 дни – 1 нощувка

От Варна - 119 лв

От Бургас - 107 лв

От Пловдив - 99 лв

 

Малка група 20 човека + придружител. Трансферен бус с комфортни седалки + придружител по време на пътуването

От тази екскурзия може да съберете следния брой печати от 100-те Национални туристически обекта: 6 (като 2 са с дублиран номер)

Обща дължина на маршрута от Бургас 750км, от Варна 1010км, от София 545км

* Степен на трудност: 4 от 10 - Оценката е субективна и e на база натрупан при провеждане на екскурзията опит. Като пример: 10 е най-високата степен на трудност с най-голямо натоварване (като изкачването на връх Вихрен), 1 е без преход и допълнително физическо натоварване.
Програма:

1-ви ден

04:30 Отпътуване от Варна

06:30 Отпътуване от Бургас

07:30 Пауза бензиностанция магистрала ТРАКИЯ

Пътуване по триградското ждрело и достигане до пещера „Дяволското гърло“

12:00 песещение на пещера „Дяволското гърло“ – времетраене около час – вход не е включен в цената – 6лв възрастен/ дете 3лв

13:00 Отпътуване за село Триград

13:30 – 14:30 свободно време в село Триград

14:30 отпътуване за село Широка Лъка

15:30 – 17:30 свободно време в село Широка лъка

17:30 отпътуване за Смолян

18:00 настаняване в хотел – категория 2/3*

2-ри ден

07:30 – 8:30 закуска

09:00 - 11:00 посещение на планетариум Смолян - вход 5лв възрастен не е включен в цената ( поради Ковид 19 ограниченията и извънредното положение се посещава алтернативен обект РИМ Смолян )

11:00 потегляне за Бачковски манастир

12:30 – 14:30 свободно време в Бачковски манастир

14:30 потегляне за Асенова крепост

14:45 – 15:45 посещение на Асенова крепост

15:45 отпътуване за Бургас и Варна

20:00 приблизителен час на пристигане в Бургас

22:00 приблизителен час пристигане Варна

Степен на трудност на маршрута – 2* от 5* (подходящ за възрастни хора)Кратко описание на забележителностите по маршрута:

Пещера „Дяволското гърло“
Интересен факт е, че нищо, пуснато във водите на Дяволското гърло, не излиза от изхода на пещерата. Правени са множество експерименти с дървесни трупи и различни други предмети, които потъват безследно в подземната река и още повече разпалват любопитството и въображението. Опит с оцветители показва, че минава повече от час и половина, преди водата да измине краткото разстояние от единия до другия отвор, което поражда нови загадки за мащабите на системата от подземни реки.

Село Триград
Множество археологически находки показват, че селото води началото си от дълбока древност. В околностите са открити пещерни жилища и тракийски селища. Предполага се, че името на селото произлиза от факта, че преди на това място са съществували три по-малки села.

Типичната природа на Западните Родопи разгръща цялата си прелест в околностите на Триград. Величествените иглолистни гори със стари борове се редуват със свежи поляни, а високите мраморни скали са окичени със здравец и силивряк.Село Широка Лъка
Широка лъка е известна със своите красиви, автентични родопски къщи, разположени амфитеатрално от двете страни на реката. Местните майстори строители били прочути в цялата страна. Старите къщи са в типичния за Родопите архитектурен стил – двуетажни, с еркери и вътрешно дървено стълбище. Повечето стаи са широки, с дървени миндери до стените, прозорците са малки. Най-известни са Сгуровската, Учиковската, Григоровската къща.

Селото е прочуто и със съхранения си фолклор. Тук са се родили едни от най-известните певци и гайдари на родопския фолклор. През 1972 г. в селото е създадено Национално училище за фолклорни изкуства.Планетаруим Смолян
В „Сърцето” на Планетариума се намира кръглата звездна зала с куполообразен таван и диаметър 12.5 м и 150 места. В центъра й е разположен основният проектор - планетариум за космически полети (RFP), който създава изкуствено звездно небе, точно копие на истинското. Уредът позволява точното възпроизвеждане на движенията на небесната сфера, Слънцето, Луната и планетите, различни астрономически обекти и явления.

Бачковски манастир
Любимо място за поклонници и посетители е дворът на Бачковския манастир, където има интересни дървета, като райска ябълка или китайски бор. Манастирът е мъжки, действащ и предлага настаняване. Храмовият му празник е на 15 август. Посетителите могат да закупят информационни материали, книги, сувенири, икони. Пътят от паркинга до манастира е осеян с малки магазинчета и щандове, на които се продават керамични, дървени изделия и други сувенири.

Асенова крепост
Това, че крепостта е била във владение на траки, римляни, византийци, кръстоносци, българи и османци, както и намерените от всички периоди на обитаване археологически находки, съхранени в Историческия музей – Асеновград, правят средновековната Асенова крепост едно от най-предпочитаните места за посещение в района на Асеновград.

*Възможност за отпътуване от - Варна,Обзор,Свети Влас, Слънчев Бряг, Несебър, Равда, Ахелой,Поморие и Сарафово
*От тази екскурзия може да съберете следния брой печати от 100-те Национални туристически обекта: 6 бр

Офертата включва:
 

- Транспорт с лицензиран автобус;

- Нощувка със закуска в хотел 2*/3*

- Водач от агенцията по време на пътуването;

- Туристическа застраховка с лимит 1000лв за лица на възраст до 70 ненавършени години (лица над 70г не се застраховат).


Офертата не включва:

- Входни такси на посещаваните обекти (ориентировъчен характер): пещера Дяволско гърло - 6лв; планетариум 

- 5лв; Асенова крепост 3лв ; Бачковски манастир - вход свободен                                                      

- Застраховка "Отмяна на пътуване" (Покриват се заплатените предварително разходи по договорза организирано пътуване, които не могат да бъдат възтановени от Туроператора, в случай на събития поради които Застрахованият не може да осъществи пътуването, в размер на договорения лимит.)С предварително записване на: 0889150480, местата са ограничени до 20

107,00 BGN
The product is added to shopping cart
Price: 107,00 BGN
Please choose: