Фотолов на кафява мечка - Родопа планина

Двудневно приключение в Родопа планина - VIP - трансфер 7 местен минибус

Вечерно 3 часово наблюдение на диви животни от укритие изградено специално за фото любители! (Максимален капацитет 6 човека)

Ежедневно захранване на пусията за оптимален шанс за среща с горските обитатели!

90% вероятност за заснемане на мечка!

Настаняване в хотел в село Ягодина със закуска

Извозване с джип до точката за наблюдение на животните - около 30мин

Индивидуална програма за 2-рия ден от екскурзията - възможност за посещение на пещери, водопади и манастири в околността!

Кафявата мечка е най-едрият хищник, обитаващ българските земи. В България най-голямата популация на мечки се среща в Рило-Родопския масив около 300 - 360 индивида. Кафявата мечка е застрашен от изчезване вид, който попада в Червената книга на България.

Ловно-рибарското дружество в Девин е изградило укрития, шумоизолирани и частично вкопани в земята, където всеки търсач на силни усещание може да наблюдава застрашения вид.

Най-подходящото време за наблюдаване на мечки е пролетта. Тогава дивите животни са най-активни и обхождат по-големи територии, търсейки партньор за размножаване.

Обикновено наблюденията се правят рано сутрин или в късния следобед и вечерта. Необходимо е желаещите да пристигнат по-рано, за да може миризмата им да се разсее и да не плаши животните.

За постигането на желаната цел, а именно да видите дивото животно е необходимо голямо търпение. Понякога се налага да се чака няколко поредни нощи, за да се види животното, но пък чакането си заслужава. Усещането да видиш в непосредствена близост най-едрия хищник, укриващ се в българските гори е неописуемо.

По време на чакането, желаещите да видят мечка трябва да бъдат тихи, за да не подплашат минаващите наоколо животни. Излючително важно е да не се оставя храна в укритията след като хората ги напуснат, тъй като тя може да привлече мечките, които да разрушат части от постройката.

 

Цената включва:

- Придружител по време на екскурзията

- Трансфер с джип от село Ягодина до укритието и обратно

- 3 часа вечерен престой в укритието

- Застраховка

 

Цената не включва:

- Транспорт от и до Бургас или Варна ( възможен трансфер и от друго населено място)

- Настаняване и изхранване

- Фото техника

- Застраховка "Отмяна на пътуване" (Покриват се заплатените предварително разходи по договорза организирано пътуване, които не могат да бъдат възтановени от Туроператора, в случай на събития поради които Застрахованият не може да осъществи пътуването, в размер на договорения лимит.)

 

За повече информация +359889150480

55,00 BGN 49,00 BGN
The product is added to shopping cart
Price: 49,00 BGN
Please choose: