Банско Джаз Фест за 2 дни - най-престижния музикален форум в България!

Само на: очаквайте точна дата през месец август - има свободни места

 

За поредна година Инфо Пойнт, ще бъде на най-подходящото място за музикални събития - Банско и най-якия Джаз Фест в България!!! Този път в една екскурзия, без катерене на върхове на следващия ден, без напрежение, една възможност да се насладим пълноценно на арт атмосферата.

Повече за фестивала може да прочетете тук: banskojazzfest.bg

 

Разлог - алея Стъпалата - Банско - Хаджидимово - Делчево 

 

От тази екскурзия може да съберете следния брой печати от 100-те Национални Туристически Обекта: 1

 

Обща дължина на маршрута - 940км 

 

* Степен на трудност: 1 от 10 - Оценката е субективна и e на база натрупан при провеждане на екскурзията опит. Като пример: 10 е най-високата степен на трудност с най-голямо натоварване (като изкачването на връх Вихрен), 1 е без преход и допълнително физическо натоварване.

 

Цена от Бургас: 146лв ( печелиш 1460 точки -събираш точки за карта EliteClub)

Цена от Варна: 158лв ( печелиш 1580 точки -събираш точки за карта EliteClub)

Вземи тази екскурзия безплатно с карта Eliteclub на Инфо Пойнт.

Как може да се сдобиеш с карта Eliteclub може да разбереш тук: ТОЧКИТЕ

Виж повече за Картите Eliteclub тук: ELITECLUB

 

Описание на програмата:

 

I-ви ден (08.2024)

05:00 – 07:30 Отпътуване от Варна, Катедралата;

07:30 – 13:30 Отпътуване от Бургас в посока Разлог с кратки паузи по пътя;

13:30 – 14:30 Разходка по панорамна алея „Стъпалата“ в град Разлог, от която ще се насладим на най-прелестната панорамна гледка към града и планините;

14:30 – 15:00 Отпътуване към Банско;

15:00 – 18:00 Настаняване в хотела и свободно време за отмора;

18:00 Възможност за групова вечеря в Банско(не е включена в цената);

19:45 Отправяне към площад Никола Вапцаров, където ще се състои кулминацията и закриването на Банско джаз фестивал.  Ще имаме удоволствието да се насладим на Алфредо Торес трио от Куба, DESY&The Shiny с гост Атанас Попов,Еспен Ериксен трио и Анди Шепърд, Норвегия - Великобритания

 

II-ри ден 

08:00 – 09:00 Закуска (при наличност) и освобождаване на стаите;

09:00 – 10:00 Посещение на традиционен неделен пазар в Банско с много домашни продукти;

10:00 – 11:00  Отпътуване към Хаджидимово;

11:00 – 11:40 Посещение на Хаджидимовски манастир „Свети Георги Победоносец“. С манастира е свързана интересна легенда, според която един овчар от близкото село Горна Сингартия(днешния град Хаджидимово) сънувал три нощи подред мъж на бял кон, който му нареждал да разкопае хълма край селото. След третата нощ овчарят започнал да копае и открил икона на свети Георги. Смята се, че това е иконата, която и днес може да се види в манастирския храм и която се счита за чудотворна;

11:40 – 12:20 Отпътуване към село Делчево;

12:20 – 14:30 Разглеждане на китното село Делчево, за което казват, че е „орелът“ на Пирин. Селото очарова с автентичната си архитектура като повечето от къщите са строени през 19 век и са разположени амфитеатрално по склоновете на Пирин, свободно време за обяд;

14:30 – 21:30 Отпътуване в посока Бургас с кратки паузи по пътя;

21:30 Ориентировъчен час на пристигане в Бургас;

00:00 Ориентировъчен час на пристигане във Варна.

 

Часовете посочени по-горе са ориентировъчни, възможни са закъснения по причини независещи от организатора.Възможна е промяна на туристически обект при поради лоши метеорологични условия!

 

Описание на посещаваните обекти:

 

Село Делчево

Селото има своеобразен архитектурен облик, в който хармонично са съчетани стръмния терен, амфитеатралното разположение на къщите и тесните, покрити с калдъръм улички. Голяма част от жилищните сгради са строени в края на XIX и началото на XX век от местни майстори. Принадлежат към типа възрожденска къща: 27 от тях са паметници на културата. Старинните му къщи, повечето строени през втората половина на XIXв, са накацали амфитеатрално на стръмния югоизточен склон на планината. На някои места използва скалата направо за зид на приземния етаж и се наблюдава едно интересно вплитане на природата в архитектурния облик на селото. Доста от къщите са с еркерно наддаване на втория етаж. Те, в съчетание с тесните, виещи се по планинския скат улички с калдъръм, създават на места типична възрожденска атмосфера. По–голяма част от къщите на Делчево са обявени за архитектурни паметници на културата.

 

Панорамна алея Стъпалата

Главната забележителност на панорамната алея е дванадесетметровата кула, разполагаща се на върха на хълма. Изкачването по нея е възможно, а от най-високата ѝ точка се открива прелестна гледка към планините и града. По пътеката пък има множество интерактивни табла и прекрасни кътове, в който да се настаните удобно и от които да се любувате на приказната гледка. Множество са спирките за релакс, пейките и шезлонгите, както и дървените люлки на които се радват малки и пораснали.

 

Манастир Свети Георги, Хаджидимово

Хаджидимовският манастир „Свети Георги Победоносец“е българскимъжки манастир, подчинен на Неврокопската епархияна Българската православна църква, спадащ към Гоцеделчевската духовна околия. Обявен е за паметник на културата с регионално значение.Манастирът е най-големият по долината на Места и трети в Югозападна България след Рилския и Роженския.

 

Офертата включва:

- Транспорт с лицензиран автобус;

- 1 нощувки в хотел 2 или 3*;

- Закуска - при наличност;

- Водач от туристическата агенцията по време на пътуването; 

- Туристическа застраховка с лимит на отговорност 1000лв за лица до 70 ненавършени години (лица над 70г не се застраховат).

 

Офертата не включва:

- Входни такси на посещаваните обекти;

- Разходи от личен характер.

- Самостоятелно настаняване в хотел се доплаща към туроператора 35лв. /нощувка

- Застраховка "Отмяна на пътуване" (Покриват се заплатените предварително разходи по договорза организирано пътуване, които не могат да бъдат възтановени от Туроператора, в случай на събития поради които Застрахованият не може да осъществи пътуването, в размер на договорения лимит.)

* Забележка: Фирмата си запазва правото да промени цената при: промяна на транспортни разходи /горива/, летищни,пристанищни и други такси;промяна с повече от 5% на валутния курс в периода между сключване на договора и отпътуването;непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни,както и в други обективно наложителни случаи. При поскъпване на горивата,Фирмата си запазва правото да повиши цената на транспорта за предстоящи пътувания,независимо кога са резервирани и платени. Срок на уведомяване при настъпване на гореспоменатите обстоятелства - 7 дни.

За повече информация +359 889 150 480

146,00 BGN
The product is added to shopping cart
Price: 146,00 BGN
Please choose: