3 дни СПА в Родопите + закрит басейн + 3 екскурзии в цената

 

3 дни СПА в сърцето на Родопите - Роженските поляни!

08.11-10.11 има свободни места

 

Отпуснете се следобедите с плуване в закрития басейн и масажи, а сутрините натрупайте емоции с посещение на ТОП популярни туристически обекти!

Ограничени места!

Хотел -http://www.cooprojen.bg/

 

Екскурзия 3 дни – 2 нощувка

Малка група 20 човека + придружител. Минибус с комфортни седалки + придружител по време на пътуването

От тази екскурзия може да съберете следния брой печати от 100-те Национални туристически обекта: 4

Обща дължина на маршрута от Бургас 750км

Обща степен на трудност 3* от 5* - подходяща за хора в добро физическо здраве, нужни топли дрехи и здрави обувки за пещерите и студените родопски вечери. 

 

Програма:

1-ви ден

05:00 отпътуване от Катедралата, Варна

07:00 отпътуване от Младежки дом, Бургас

08:00 кратка пауза на магистрала Тракия

11:30 посещение на Роженската обсерватория - вход не е включен в цената

13:00 отпътуване за хотела и настаняване

14:00 свободно време за релакс и ползване на съоръженията на комплекса.

 

2-ри ден 

08:00 - 09:00 закуска на блок маса

09:00 отпътуване за пещера Дяволско гърло

11:00 посещение на пещерата

12:00 отпътуване за село Широка Лъка и възможност да се опита прословутият родопски десерт - Марудник!

13:30 отпътуване посока хотела, свободно време за релакс и ползване на басейн.

 

3-ти ден

08:00 - 09:00 закуска, свободно време за СПА и релакс.

12:00 освобождаване на стаите и потегляне посока Бачковски манастир

13:00 свободно време за разходка във втория по големина манастирски комплекс в България. Обяд (не е включен в цената)

15:00 отпътуване за Бургас и Варна с междинни спирки за почивка.

20:00 - пристигане в Бургас.

22:00 - пристигане във Варна.

Часовете са ориентировъчни и зависят от метереологичните условия. Посещението на обектите зависи от състоянието на пътищата и времето. 

 

Описание на посещаваните обекти:

Хотел КООП Рожен

Разположен на 1 350 м надморска височина, в самото подножие на връх Рожен, хотел "КООП Рожен" предоставя възможности за почивка през цялата година. Територията му е заобиколена с планински релеф и иглолистни гори. В близост до голям планински курорт, той е лесно достъпен от цялата страна и е само на 90 км от гр. Пловдив и на 220 км от гр. София. Тъй като хотелът е разположен на самия път, от там минава и междуградски автобусен транспорт.

Центърът за възстановяване към хотела включва закрит басейн, парна баня, сауна и разнообразие от класически и възстановителни масажи. Заредете се с енергия и баланс там, където се съчетава атмосферата на природата навън с елегантен интериор вътре! Това е Вашето място за релакс, възстановяване и бягство от стреса.

http://www.cooprojen.bg/

 

Обсерватория Рожен

Националната астрономическа обсерватория „Рожен” е разположена на родопския връх Рожен, на 1750 м надморска височина, на около 25 км от гр. Смолян. Обсерваторията е открита през 1981 г. Тя е най-голямата астрономическа обсерватория на Балканите и въобще в този район на Югоизточна Европа.

Роженската обсерватория е оборудвана с 4 телескопа. Тя осигурява наблюдения по широк клас астрономически и астрофизически задачи – от динамика и физика на тела от Слънчевата система, до извънгалактични изследвания: астероиди и комети, спектри на звезди от различни класове и видове променливост, звездни купове, близки и далечни галактики, квазари.

Националната астрономическа обсерватория е добре оборудвана за провеждане на научни срещи, стажове и школи. Изграден е и посетителски център с 18-сантиметров демонстрационен телескоп, лекционна зала и музейна сбирка. Под купола на големия телескоп се провеждат беседи и демонстрации за индивидуални и организирани туристи.

 

Пещера „Дяволското гърло“


Интересен факт е, че нищо, пуснато във водите на Дяволското гърло, не излиза от изхода на пещерата. Правени са множество експерименти с дървесни трупи и различни други предмети, които потъват безследно в подземната река и още повече разпалват любопитството и въображението. Опит с оцветители показва, че минава повече от час и половина, преди водата да измине краткото разстояние от единия до другия отвор, което поражда нови загадки за мащабите на системата от подземни реки.

 

Село Широка Лъка


Широка лъка е известна със своите красиви, автентични родопски къщи, разположени амфитеатрално от двете страни на реката. Местните майстори строители били прочути в цялата страна. Старите къщи са в типичния за Родопите архитектурен стил – двуетажни, с еркери и вътрешно дървено стълбище. Повечето стаи са широки, с дървени миндери до стените, прозорците са малки. Най-известни са Сгуровската, Учиковската, Григоровската къща.

Селото е прочуто и със съхранения си фолклор. Тук са се родили едни от най-известните певци и гайдари на родопския фолклор. През 1972 г. в селото е създадено Национално училище за фолклорни изкуства.

 

Бачковски манастир


Любимо място за поклонници и посетители е дворът на Бачковския манастир, където има интересни дървета, като райска ябълка или китайски бор. Манастирът е мъжки, действащ и предлага настаняване. Храмовият му празник е на 15 август. Посетителите могат да закупят информационни материали, книги, сувенири, икони. Пътят от паркинга до манастира е осеян с малки магазинчета и щандове, на които се продават керамични, дървени изделия и други сувенири.

 

Офертата включва:
• Транспорт с лицензиран автобус от Бургас и Варна;
• 2 нощувки със закуска в хотел 2*/3*
• Водач от агенцията по време на пътуването;
• Туристическа застраховка с лимит 1000лв за лица на възраст до 70 ненавършени години (лица над 70г не се застраховат).

С предварително записване на: 0889150480, местата са ограничени до 20

169,00 BGN
The product is added to shopping cart
Price: 169,00 BGN
Please choose: