Винени емоции в района на Русе! Лимитирано пътешествие за 2 дни

18.01.2025 - има свободни места

 

Лимитирана екскурзия през 2025 година!*

*ще се проведе само веднъж през текущата година!

 

Винарна Царев брод - Русе - Басарбовски скален манастир - винарна Опрев - крепост Червен - Силистра

 

С тази екскурзия ще посетим 2 винарни от висок клас с включени 2 дегустации в цената.

Малка група, комфортен превоз, добър хотел и идивидуално отношение.

 

От тази екскурзия може да съберете следния брой печати от 100-те Национални туристически обекта: 2

 

 Обща дължина на маршрута от Бургас 640км, от Варна 380км

 * Степен на трудност: 1 от 10 - Оценката е субективна и e на база натрупан при провеждане на екскурзията опит. Като пример: 10 е най-високата степен на трудност с най-голямо натоварване (като изкачването на връх Вихрен), 1 е без преход и допълнително физическо натоварване.

 

Цена от Бургас: 189лв ( печелиш 1890 точки -събираш точки за карта EliteClub)

Цена от Варна: 179лв ( печелиш 1790 точки -събираш точки за карта EliteClub)

Вземи тази екскурзия с отстъпка до 7% с карта Eliteclub на Инфо Пойнт.

Как може да се сдобиеш с карта Eliteclub може да разбереш тук: ТОЧКИТЕ

Виж повече за Картите Eliteclub тук: ELITECLUB

 

Това приключение участва в играта "Всяка 13-та екскурзия е от НАС" - повече може да прочетеш тук.

 

Описание на програмата:

 

Ден 1

6:30 ч Отпътуване от Бургас;
9:00 ч Отпътуване Варна;
10:30 ч.Посещение на винарна Царев брод - дегустация с 3 вина в цената на пакета
12:00 ч.Отпътуване посока крепост Червен;
14:00 ч. Посещение на крепостта;
15:00 ч. Отправяне посока град Русе, настаняване в хотела;
17:30 ч. Организирана разходка из централна градска част;
19:30 ч. Възможност за организирана вечеря срещу доплащане
 
 
 
Ден 2
8:00 - 9:00 ч Закуска (при наличност);
9:00 ч - Отпътуване посока Бесарбовски скален манастир и посещение;
12:00 ч. Посещение на винарна Опрев и дегустация на три вина - включени в цената на пакета;
13:30 ч. Отпътуване посока град Силистра и разглеждане на парка и града;
14:00 ч. Време за снимки на красивите гледки към река Дунав;
15:00 ч Отпътуване посока град Варна;
17:30ч. Пристигане във Варна;
20:00 ч. Пристигане в Бургас.
 
Възможна е промяна на винарни или обекти за посещение, възможна е промяна на последователността на посещение на упоменатите забележителности!
 
 
Винарни и обекти за посещение:
 

Винарна Царев Брод

 

Винарска изба Царев Брод се намира в село Царев брод, област Шумен, в непосредствена близост до единственият скален барелеф в Европа – Мадарския конник, който е обект на световното културно и природно наследство на Юнеско.

Проектът за изба започва в далечната 2001 година, когато семейството агрономи засажда първите декари от лозово стопанство, достигащо в настоящия момент до 270 дка. Те, като хора близки до земята, са наясно, че постройки, сгради и изба се вдигат бързо, но многогодишните растения изискват време и системна грижа. Суровината- тя е водеща за една бъдеща изба.

Ето няколко думи от самите винари към клиентите на Инфо Пойнт:

"Ще ви посрещнем топло, разтваряйки широко вратите и въвеждайки ви в цветния свят на виното, такъв, какъвто никога не сте го виждали досега. Нашият винен гид ще бъде неотлъчно до вас и ще ви води напред в спиращото дъха пътешествие. Желаем да споделим с вас това необикновено преживяване, като разгърнем завесата на целия процес.

Хубавото вино е любов и страст. Сигурни сме, че ще успеем да ви предадем това възприятие и ще разпалим още повече вашите чувства към питието на боговете. Предлагаме и виртуални турове и дегустации, които имат мисията да ви пренесат насред нашите китни лозя в реално време. Усещате ли вълнуващия аромат на отрупаните с плод, натежали гроздове?"
 

Винарна Опрев

Винарска изба „Опрев“ е създадена през 2006г. и е естествен завършек на една от дейностите, с които се занимава нейният собственик – Тодор Опрев - лозарство.Стратегията на фирмата е собствените лозя да осигуряват необходимото грозде за преработка, за да се гарантира качеството и екологичността от суровината до готовата продукция.Друг акцент в стратегията на фирмата е контролът върху производствените техники, както и контролът по време на производствения процес. Оборудвана е с лаборатория, която отговаря за качеството на процесите и високия стандарт на вината. Разполага с линии за бутилиране на стъклени бутилки и пълначна машина за Bag in Box.

ИНТЕРЕСНО Вино произведено от българския сорт „Евмолпия“, отглеждан в плодородната местност „Гиджикли“ в Дунавската равнина“. Виното притежава искрящ рубинен цвят, аромат на зрели червени плодове, с доминиращи нюанси на вишна и череша, който преминава и във вкуса. Меки танини с елегантна свежест, приятен и галещ послевкус, една чудесна компания на дивеч и зрели сирена.Уникално за Северна България вино, произведено от новия български сорт „Евмолпия“, известен още като Тракийски мавруд. Селектиран е у нас чрез кръстосване на сортовете Мавруд и Мерло от Д. Бабриков и С. Кукунов. От сорта се произвеждат висококачествени вина, които съзряват бързо и могат да се употребяват в годината на гроздобера. Лозята на винарска изба „Опрев“, са едни от малкото в страната, където се отглежда този сорт грозде.

 

Крепост Червен

Средновековният град-крепост Червен се намира на около 30 километра южно от гр. Русе, в границите на природния парк Русенски Лом. Градът е наследник на византийска крепост от VI в. и достига разцвет през XIV в. Средновековното селище включвало вътрешен град-цитадела върху високо скално плато и външен град, разположен в подножието.
Червен бил един от най-големите военно-административни, стопански и църковно-културни центрове на Второто българско царство (ХІІ-ХІV в.) и важна пътна спирка по пътищата от река Дунав към вътрешността на страната, а от 1235 г. станал седалище на Червенската митрополия. В околностите му били основани няколко скални манастира. През 1388 г. бил завзет и разрушен от османските турци. В началния период на османското владичество запазил административните си функции, но постепенно западнал. През ХVІІ в. изживял нов период на стопанско оживление.
При археологически проучвания в района са разкрити замък, крепостни стени, два подземни водоснабдителни прохода, 13 църкви, обществено-административни сгради, много жилища и други интересни и значими находки – няколко монетни съкровища, накити, паметници, керамика, предмети на бита, занаятчийски инструменти, въоръжение и др.
Посещението на обекта може да стане само с автомобил или пеш. Разходката из средновековните руини може да се съчетае с разглеждане и на природните забележителности в природния парк, до много от които има изградени еко маршрути. Наблизо е и красивата пещера Орлова чука. Недалеч се намират и други два интересни обекта – Ивановските скални църкви, които са включени в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство, и Басарбовският манастир – единственият действащ скален манастир в България.Средновековният град Червен е обявен за археологически резерват с Решение № 953 на Министерския съвет от 1997 г.

 

Град Русе

Град Русе е разположен на най-високия десен бряг на река Дунав, на 320 км от София, на 200 км от Варна и около 300 км от Пловдив. Населението на града е около 180 000 души. Това е един от най-големите градове в страната – важен културен, търговски и индустриален център.
Близостта на река Дунав винаги е имала огромно значение за развитието на града още от древността до наши дни. Тук през І в.н.е. е основан римският военен лагер-крепост, носещ името Сексагинта Пристис – „Пристанище на шейсетте кораба”. От ХVІ век градът е познат с османското си име – Русчук. По време на османското владичество Русе е един от главните градове на Османската империя, което се отразява на икономическото му и културно развитие. Русе е пръв в много отношения – тук се построява първата железопътна гара в България, открива се модерна печатница, основава се вестник, градът е седалище и на множество консулства.
След 1878 г. Русе е най-големият град на Княжество България, икономиката му се развива много бързо и това се отразява на цялостния облик на града. Връзката, която градът осъществявал с Европа посредством река Дунав, благоприятствала за развитието му. Заради красивата си архитектура и вътрешното оформление на сградите, проектирани от италиански, австрийски, немски и български архитекти, Русе е наричан „малката Виена”.
Един от символите на града е Доходното здание – красива обществена сграда в центъра на Русе. Построена е през 1901-1902 г. и впечатлява с великолепната си фасада и седемте фигури на покрива. Те са символ на изкуството, науката, земеделието, занаятите, търговията, отбраната и свободния полет на духа. Най-отгоре е символът на търговията – Меркурий.
Друго задължително за посещение място е Регионалният исторически музей. В него се съхраняват над 130 000 паметници на културата, между които е и Боровското тракийско съкровище – сервиз от пет сребърни ритуални съда, датирани от IV в. пр.н.е.
Интересна забележителност е и Музеят на градския бит, наричан още „Къщата на Калиопа”. Експозицията му пресъздава интериора на богат русенски дом от края на XIX и началото на ХХ в., а красивите стенописи на втория етаж са дело на австрийския живописец Шарл Шаусберг.
В близост до Музея на градския бит се намира къщата музей „Захари Стоянов”. В нея са изложени две експозиции – едната е посветена на революционера и писател Захари Стоянов (1850 г. – 1889 г.), а втората проследява историята на семейство Обретенови от Русе и дейността им за националноосвободителното движение за освобождение от османско владичество.
Тленните останки както на Захари Стоянов, така и на редица други велики българи, се съхраняват в Пантеона на възрожденците в Русе. В храма-костница е отдадена чест на над 450 възрожденци.
Една от най-интересните забележителности на град Русе са останките на крепостта Сексагинта Приста. Те се намират в северозападната част на града, на малко възвишение до брега на Дунав. Експозицията на открито разкрива мащабите на крепостта, а част от находките могат да бъдат разгледани и в историческия музей на Русе, където са експонирани в отделна зала.
В Русе се намира и единственият в България Национален музей на транспорта, който се помещава в сградата на първата железопътна гара в България. Сред най-интересните експонати на музея са вагоните на царете Фердинанд (1887 г. – 1918 г.) и Борис ІІІ (1818 г. – 1943 г.), а също и салонният вагон на султан Абдул Азис (1830 г. – 1876 г.). В сградата на музея има три зали, разказващи историята на железопътния транспорт и корабоплаването в България.
В околностите на град Русе също има интересни и красиви забележителности. На 20 км югозападно от града, на площ от 3408 хектара, е разположен красивият Природен парк „Русенски Лом”. Паркът предлага разнообразни възможности за еко и алтернативен туризъм, а в неговите граници се намират и няколко значими исторически и културни паметници. Сред тях са останките на средновековния град Червен – един от най-големите военни, стопански и културни центрове на Второто българско царство (1185 г. – 1393 г.). Тук се намират и Ивановските скални църкви – обект, включен в Списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Друго религиозно средище в близост до Русе е манастир „Свети Димитър Басарбовски” – единственият действащ скален манастир в България.
И днес река Дунав е основен фактор за развитието не само на Русе, но и на цяла България. „Дунав мост” край Русе има стратегическо значение, защото преминаването на реката с автомобилен и железопътен транспорт в източната част на Балканския полуостров се осъществява единствено през него. Няколко круизни компании организират пътувания по Дунав, а някои от тях включват преминаване през българска територия в програмите си.
Градът е домакин и на множество културни събития като Русенския карнавал, Мартенски музикални дни, Есенни дни на изкуството и науката и др.
Ежегодно в Русе се провежда туристическо изложение “Уикенд Туризъм”. В рамките на изложението, като част от неговата програма, се провежда и Фестивалът на туристическите забавления и анимации.
Русе предлага различни категории места за настаняване, заведения за хранене и развлечение. Повече информация за забележителностите и събитията в града и местата за настаняване може да бъде получена в Туристическия информационен център, който се намира на централния площад.

 

Басарбовски скален манастир

Басарбовският манастир „Св. Димитър Басарбовски“ е единственият действащ скален манастир в България. Манастирът е създаден по време на Второто българско царство през 12-13 век. В този район на река Русенски Лом и притоците й Бели и Черни Лом, долу-горе по същото време, са изградени още няколко скални манастира, останките на немалко от които личат и до днес. Скалите в района са варовикови и много ронливи. Те са били издълбавани за килии от монасите-исихасти в онзи период. Манастирът край село Басарбово става известен през 17-ти век, след смъртта на Св. Димитър Басарбовски (Нови), който приживе бил пастир и живеел скромно в скалите на днешния манастир. Светецът умира през 1685г.

 

 

Офертата включва:

- Транспорт с лицензиран автобус;

- Водач от агенцията по време на пътуването;

- 2 дегустации на вина с хапки на обща стойност 45 лв;

- Нощувка в хотел 3*;

- Закуска - при наличност;

- Туристическа застраховка с лимит 1000лв за лица на възраст до 70 ненавършени години (лица над 70г не се застраховат).


Офертата не включва:
- Входни такси на посещаваните обекти;

- Разходи от личен характер;

- Самостоятелно настаняване в хотел се доплаща към туроператора 35лв. /нощувка;

- Застраховка "Отмяна на пътуване" (Покриват се заплатените предварително разходи по договорза организирано пътуване, които не могат да бъдат възтановени от Туроператора, в случай на събития поради които Застрахованият не може да осъществи пътуването, в размер на договорения лимит).

 

Допълнителна информация:

*Възможност за отпътуване от - Варна,Обзор,Свети Влас, Слънчев Бряг, Несебър, Равда, Ахелой,Поморие и Сарафово
* Необходими документи – валидна лична карта;
* Записване и начин на плащане: 50 % депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащане – до 3 дни преди датата на отпътуване;
Минимален брой за осъществяване на пътуването – 7 пълноплащащи туристи;
Срок за уведомление при неосъществяване на пътуването от страна на агенцията поради недостатъчен брой записани туристи – 3 дни преди датата на отпътуване.
* Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на записване;
* Забележка: Фирмата си запазва правото да промени цената при: промяна на транспортни разходи /горива/, летищни, пристанищни и други такси; промяна с повече от 5% на валутния курс в периода между сключване на договора и отпътуването;непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи. При поскъпване на горивата,Фирмата си запазва правото да повиши цената на транспорта за предстоящи пътувания, независимо кога са резервирани и платени. Срок на уведомяване при настъпване на гореспоменатите обстоятелства - 7 дни.

За повече информация +359889150480

185,00 BGN 179,00 BGN
The product is added to shopping cart
Price: 179,00 BGN
Please choose: