• Home »
  • Нова година »
  • Посрещане на 2024 в Солун през Кавала и Порто Лагос с опция Метеора за 3 дни!

Посрещане на 2024 в Солун през Кавала и Порто Лагос с опция Метеора за 3 дни!

Следваща дата: 30.12.2024 - има свободни места

 

„Горе в небесата“, „висящ във въздуха“ – това означава в буквален превод думата Метеора, каквото име носи и прочутата с отвесните си скали и манастири местност в Гърция.

 

Солун - Кавала - Порто Лагос - Метеора*

*допълнителна екскурзия срещу доплащане

 

*Резервация само срещу 100лв./човек до 15.11.2023г.

 

Цена от Бургас: 348лв. ( печелиш 3480 точки -събираш точки за карта EliteClub)

Цена от Варна: 358лв. ( печелиш 3580 точки -събираш точки за карта EliteClub)

Вземи тази екскурзия с отстъпка до 7% с карта Eliteclub на Инфо Пойнт.

Как може да се сдобиеш с карта Eliteclub може да разбереш тук: ТОЧКИТЕ

Виж повече за Картите Eliteclub тук: ELITECLUB

 

* Степен на трудност: 2 от 10 - Оценката е субективна и e на база натрупан при провеждане на екскурзията опит. 

Като пример: 10 е най-високата степен на трудност с най-голямо натоварване (като изкачването на връх Вихрен), 1 е без преход и допълнително физическо натоварване.

 

Описание на програмата:

 

I-ви ден

 

00:30 тръгване от Варна, пред Катедралата

03:00 тръгване от Бургас, МОЛ Плаза, посока Кавала

10:00 приблизително време на пристигане в Кавала, време за разглеждане на забележителности

14:00 отпътуване към Солун

16:30 настаняване в хотела

19:30 възможност за организирана вечеря срещу доплащане

 

II-ри ден

 

07:00 ранно отпътуване посока Метеора / допълнително заплащане в размер на 100лв /, за останалите клиенти - свободно време за разглеждане на прекрасния Солун

10:00 време за разглеждане на скалните манастири, според графика на работа

14:30 отпътуване за Солун 

17:30 пристигане в хотела и време за отмора преди празничната вечер

19:30 време за вечеря и забавления - срещу доплащане

00:00 посрещане на 2024 година

 

III-ти ден

 

11:00 освобождаване на хотела и потегляне посока селището Порто Лагос 

14:00 посещение на църковния комплекс "Свети Николай"

15:30 отпътуване за България

22:00 пристигане в Бургас + 2,5 за Варна

 

Часовете са ориентировъчни. Възможна е промяна реда на програмата или част от обектите за посещение при неблагоприятни условия.

 

Описание на посещаваните обекти:

 

Порто Лагос

Разположено е в красив залив на 25 км югоизточно от град Ксанти, на брега между Бяло море и обширната езерна лагуна Буругьол (Вистонида). То е рибарски и оризодобивен център. Има плажове, пристанище. Намира се на крайбрежния път Ксанти – Гюмюрджина.

Лагуната е „влажна зона“ и заедно с плажовете са под защита на Министерството на околната среда. Обитава се от розово фламинго, пеликани, лебеди и други морски и сладководни птици.

В лагуната се намира манастирът „Свети Николай“; дълъг пешеходен дървен мост го свързва с брега. Манастирът е подчинен на Ватопедската обител на Атон. Според легендата е основан от император Аркадий, но сградите му ca доста по-нови. Смята се, че селото е от византийско време и се е казвало Пори.

 

Град Кавала

Кава̀ла (на гръцки: Καβάλα) е град в Северна Гърция, най-важното пристанище в Източна Македония и Тракия и център на дем Кавала. Градът е и център на Тасоска епархия на Гръцката православна църква.

Околностите на Кавала са населени още от праисторическо време, като доказателство за това са откритите в източните покрайнини на града останки от древни заселници. Неаполис, който е бил колония на Тасос, възниква на полуострова на мястото на днешния стар град Панагия. Това място има огромно стратегическо и търговско значение, защото стои на пътя свързващ Македония и Тракия.

 

град Солун

Солун (Θεσσαλον?κη, Thessaloniki) е град с богата история и вълнуващо настояще, пълен с живот и енергия. Солун е вторият по големина град в Гърция след столицата Атина. Основан е от македонския цар и приемник на Александър Велики Касандър през 315 г. пр.н.е. Дава му името на жена си Тесалоника, сестра на Александър Македонски. Баща й, Филип II, я нарекъл така в чест на победата си над тесалийците. Името може да се преведе като "победа над тесалийците".

Големи улици, паркове и площади осигуряват приятни зелени площи и редици с дървета. Има стари къщи и неокласически сгради, които стоят рамо до рамо с модерните конструкции. Хората от Солун са известни из цяла Гърция със своята любезност и гостоприемство. Градът е популярен и със страхотната си кухня - никой не може да устои на вкусните сладки и пайове. Не пропускайте да посетите някоя от многото таверни, които предлагат традиционни гръцки ястия.

 

Метеора

Метеора (на гръцки: Μετέωρα) е голям манастирски комплекс в Северна Тесалия, Гърция.

Включва 9 запазени манастира, от които 6 са действащи, построени на върховете на труднодостъпни високи скали, приличащи на каменни стълбове. Те се извисяват в небето на 400 метра височина над Тесалийската равнина, на 1 – 2 километра северно от Каламбака, както и на 21 километра северозападно от Трикала и на 70 километра западно от Лариса. От седемте манастира отворени за посетители са шест. Както казват, „те не приличат на нищо от тази планета“. Манастирският комплекс възниква през Х век и съществува оттогава без прекъсване на монашеската традиция. През 1988г. Метеора е включен в списъка на културното наследство на Юнеско. По административно-църковно отношение метеорските манастири са към епархията Стаги и Метеор (на гръцки: Σταγών και Μετεώρων) на Гръцката православна църква.

 

Офертата включва:

- Придружител от туристическата агенцията по време на престоя; 

- 2 нощувки в хотел 2 или 3 звезди;

- Закуски - при наличност;

- Туристическа застраховка с лимит на отговорност 1000лв за лица до 70 ненавършени години (лица над 70г не се застраховат);

- транспорт по програмата.

 

Офертата не включва:

- Входни такси на посещаваните обекти;

- Доплащане за допълнителна екскурзия "Магнетичната Метеора" - 100лв/човек;

- Празничен новогодишен куверт за 31.12.2023;

- Обяди и вечери;

- Разходи от личен характер;

- Застраховка-  "Отмяна на пътуване" (Покриват се заплатените предварително разходи по договорза организирано пътуване, които не могат да бъдат възтановени от Туроператора, в случай на събития поради които Застрахованият не може да осъществи пътуването, в размер на договорения лимит).   

 

Допълнителна информация:

 

*Възможност за отпътуване от - Варна, Обзор, Свети Влас, Слънчев Бряг, Несебър, Равда, Ахелой, Поморие и Сарафово;

* Необходими документи – валидна лична карта;

* Записване и начин на плащане: 100лв. депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащане – до 20 дни преди датата на отпътуване;
Минимален брой за осъществяване на пътуването – 25 пълноплащащи туристи;
Срок за уведомление при неосъществяване на пътуването от страна на агенцията поради недостатъчен брой записани туристи – 20 дни преди датата на отпътуване.
* Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на записване;

*От тази екскурзия може да съберете следния брой печати от 100-те Национални туристически обекта: 0 бр.

* За Ваша по-голяма сигурност е препоръчително да си направите планинска застраховка!   

* Забележка: Фирмата си запазва правото да промени цената при: промяна на транспортни разходи /горива/, летищни, пристанищни и други такси; промяна с повече от 5% на валутния курс в периода между сключване на договора и отпътуването;непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи. При поскъпване на горивата,Фирмата си запазва правото да повиши цената на транспорта за предстоящи пътувания, независимо кога са резервирани и платени. Срок на уведомяване при настъпване на гореспоменатите обстоятелства - 7 дни.

 

За резервации +359889150480

399,00 BGN 348,00 BGN
The product is added to shopping cart
Price: 348,00 BGN
Please choose: