В търсене на българският Мачу Пикчу - Перперикон!

 
 
 
Елате с нас да се разходим по тези свещенни места!
Ето и програмата + бонус Рекорд на Гинес и мащабен проект!!!
 

Малка група 20 човека + придружител. ВИП трансферен бус с комфортни седалки + придружител по време на пътуването

От тази екскурзия може да съберете следния брой печати от 100-те Национални туристически обекта: 3

Обща дължина на маршрута от Бургас 600км

Обща степен на трудност 3* от 5* - подходяща за хора в добро физическо здраве, нужни здрави обувки за краткото изкачване към светилището.

 
Програма:
 
Тръгване от Варна в 05:00 часа (с доплащане), от Младежки дом Бургас в 07:00ч.
08:00ч почивка бензиностанция Шел магистрала Тракия.
10:00ч пристигане до монумента на Дева Мария в Хасково. Скулптурата, висока 14 м и тежаща 80 т, стои върху 17-метров постамент, който отвътре представлява параклис. С тази статуя през 2004 г. градът влиза в раздел "Религия" на Книгата на Гинес като най-високата статуя на Богородица с Младенеца!!! До скулптурата е и камбанарията, от която се разкрива невероятна гледка над град Хасково. Престой 1 час.
 
12:00ч Пристигане до Перперикон - археологически комплекс в Източните Родопи, състоящ се от голямо мегалитно светилище от преди 8000 години през каменната ера, паметници от античността и средновековна крепост. При траките, Перперек е свещен скален град, столица и крепост с царски дворец. По-късно тук са живели римляни, готи, ромеи и българи. Унищожен е от османските турци в XIV в. На разположение е местен екскурзовод за професионална беседа която е с продължителност 2 часа с изкачването (подоходящо е и за по-възрастни хора) Вход в Перперикон 3лв + 1 лв за беседа не е включен в цената. Парите се събирам в автобуса за входовете по музеите. 14:00 /14:30ч потегляне за Кърджали.
 
15:00ч Кратка спирка до най мащабния проект в град кърджали - Водното огледало. Посещение на най-големия исторически музей в региона, помещаващ се в сграда с много интересна история! Вход + бесеца 3лв, не е включено в цената. Продължителност 1.5 часа.
 
16:30ч свободно време 1 час и потегляне за Бургас.
Пристигане около 21:00 часа.
 
Цената включва:
-> транспорт с лицензиран автобус;
-> водач от агенцията по време на пътуването;
-> туристическа застраховка с лимит 1000 лв. за лица на възраст до 69.99 г.; лица над 70 г. не се застраховат
 
 
Цената НЕ включва доплащания за:
-> входни такси на посещаваните обекти.
 
Допълнителна информация:
* Необходими документи – валидна лична карта;
* Записване и начин на плащане: 50 % депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащане – до 3 дни преди датата на отпътуване;
Минимален брой за осъществяване на пътуването – 15 пълноплащащи туристи;
Срок за уведомление при неосъществяване на пътуването от страна на агенцията поради недостатъчен брой записани туристи – 3 дни преди датата на отпътуване.
* Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на записване;
При минимум 6 туристи има възможност за трансфер срещу доплащане за тръгване от Варна – 29 лв.; от Обзор – 19 лв.; от Св.Влас, Сл.бряг, Несебър, Равда, Ахелой – 15 лв.; от Поморие, Сарафово – 8 лв.;
 
За повече информация +359889150480
45,00 BGN
The product is added to shopping cart
Price: 45,00 BGN
Please choose: