• Home »
  • Blog »
  • Тайланд постепенно се отваря за туризъм

Тайланд постепенно се отваря за туризъм

7 April 2021
Тайланд постепенно се отваря за туризъм

Планът на Тайланд е постепенно да се отваря за посетители.

Тази седмица кабинетът на Тайланд одобри плановете за отваряне на страната за чуждестранни туристи, но постепенно. Настоящият план е както следва:

От 1 април 2021 г. карантината за посетителите ще бъде намалена от 14 дни на 10 дни за всички пристигащи, с изключение на посетителите от някои африкански страни.
Още „през следващия месец“ Чианг Май, Ко Самуи, Краби, Патая, Пханг На и Пукет ще се отворят отново за напълно ваксинирани туристи, въпреки че за тези посетители все още ще се изисква седемдневна карантина.

Считано от 1 юли, 2021 г. ваксинирани туристите ще могат да пътуват до Пукет, без изискване карантина.
Ако това се окаже успешно, от 1 октомври 2021 г. изискването за карантина ще бъде премахнато за ваксинирани туристи в Чианг Май, Ко Самуи, Краби, Патая, Пханг На и Пукет.
От някакъв момент през 2022 г. Тайланд планира да премахне всички карантинни изисквания за чуждестранни посетители.

Тайланд бърза да ваксинира жителите на Пукет.

Както можете да видите, Тайланд планира да направи Пукет първото място, отворено за ваксинирани пътници. Защо се откроява тази популярна дестинация? Тайландското правителство фокусира усилията си за ваксинация върху Пукет, с надеждата да ваксинира 70% от населението на Пукет преди юли.

Искате да пътувате с Инфо Пойнт до Тайланд? Виж тук: https://www.infopointbg.com/patong2021.html

 

Почти пладне е, а ние стоим под сенките на няколко големи дървета пред входа на гара Септември. От тук започва и нашето различно приключение. На крачка от Родопите сме и чакаме часа, в който ще тръгнем към планината. Този път ще пътуваме с влак и то не какъв да е влак, а единствената теснолинейка в страната по линията Септември-Добринище .Ще пресечем Родопите и ще видим кътчета, които са скрити и не могат да бъдат видяни от шосето.

read more

Свечеряваше се, когато навлязохме в Априлци. Преминалата току-що лятна буря беше изпразнила улиците на планинското градче. Намерихме хотела лесно, а на входа ни чакаше усмихнатата домакиня и вместо с "добър вечер" ни посрещна с гръмкото "няма ток". Бурята беше лишила града не само от хора по улиците, а и от електричество.

read more

След 9-часов полет пръските от скоростната лодка, водеща ни към остров Дифуши от столицата на Малдиви - Мале, са просто удоволствие. Цветовете на водата са невероятно зрелище от бяло, през тюркоазено, до тъмносиньо, като преминаваме близо до малки, сгушени в необятното синьо, зелени палмови островчета.

read more