5 дни в Пирин планина

Следваща дата: 10.07.2023 - има свободни места

 

Балансирана програма за ентуасиасти с малък опит в Пирин планина. Редуване на върхове с по-леки преходи до популярни хижи

 

хижа Гоце Делчев - хижа Безбог - връх Полежан - връх Безбог - хижа Яворов - хижа Демяница - водопад Юленски скок - връх Муратов - Муратово езеро - хижа Вихрен

 

Продължителност 4 нощувки/ 5 дни

Възможност за удължаване на програмата до 7 дни със следните екскурзии:

* на 15.07.2023 -преход до връх Джано за два дни: Магията на Пирин: връх Джано 2668м!

* на 15.07.2023 - преход до Попово езеро за два дни: Най-романтичното езеро в Пирин - Попово от хижа Безбог!

Попитай ни за повече информация на телефон 0889150480

 

*От тази екскурзия може да съберете следния брой печати от 100-те Национални туристически обекта: 1 бр

 

* Степен на трудност: 7 от 10 - Оценката е субективна и e на база натрупан при провеждане на екскурзията опит. Като пример: 10 е най-високата степен на трудност с най-голямо натоварване (като изкачването на връх Вихрен), 1 е без преход и допълнително физическо натоварване.

Предимството да бъдете с нас: Опитен водач от страна на Инфо Пойнт. Малко и компактна група, съобразяваме темпото, без да бързаме.

Нужна ли е специална екипировка? Не, стандартна туристическа.

- Туристически обувки с грайфер, ветровка, дъждобран и полар, раница и щеки, слънчеви очила и слънцезащитен крем. Храна - протеинови барове, ядки, бързи въглехидрати (шоколад), вода 2 литра, аспирин

За кога е подходяща тази екскурзия?

Всеки в добро здравословно състояние и физическа подготовка. Денивелация средна, дължина за еднодневен преход средно дълга. 

Искаме да подчертаем, че това не е състезание и съобразяваме темпото!

 

Цена от Бургас: 317лв ( печелиш 3170 точки )

Цена от Варна: 329лв ( печелиш 3290 точки )

Цена от Стара Загора: 315лв ( печелиш 3150 точки )

Вземи тази екскурзия с точки: с 34000 точки от Бургас и 35000 точки от Варна

Виж повече за точките тук: https://www.infopointbg.com/cashback.html

 

* С това пътешествие участвате в играта "ВЪРХОВЕ" - виж повече тук

 

Описание на програмата:

 

I-ви ден

05:00 отпътуване от Варна / пред Катедралата /

07:30 отпътуване от Бургас / пред Младежки дом /

14:00 настаняване в хотел в Банско

14:30 време за плаж в Добринище или село Баня и аклиматизация

17:30 връщане в хотела и свободно време за разходка

19:30 възможност за организирана вечеря

 

II-ри ден

08:00 - 09:00 закуска и отправяне към изходна точка за преход до хижа Яворов, 3ч в посока +650м денивелация

12:00 възможност за обяд в хижа Яворов

16:30 връщане в хотела и свободно време за почивка и разходка в Банско

19:30 възможност за организирана вечеря

 

III-ти ден

06:30 - 07:30 закуска и отправяне към хижа Гоце Делчев 

08:30 изкачване с лифт до хижа Безбог*

09:30 след кратка пауза до хижата, поемаме към връх Полежан, 3ч в посока, + 750м обща денивелация

15:30 пауза на хижа Безбог

16:30 спускане с лифта до хижа Гоце Делчев

17:30 почивка в хотела

19:30 възможност за организирана вечеря

 

IV-ти ден

07:30-08:30 закуска и отправяне изходна точка хижа Демяница

09:00 начало на преход до хижа Демяница, 3ч в посока, +650 денивелация

12:00 време за обяд на хижата

13:30 отправяне посока Банско

16:30 почивка в хотела

19:30 възможност за вечеря

 

V-ти ден

06:30 - 07:30 закуска и освобождаване на хотела

08:00 достигане до хижа Вихрен

08:30 начало на прехода до Муратов връх, 3ч в посока, +750м денивелация

16:00 край на прехода 

16:30 отпътуване посока Бургас и Варна*

22:00 приблизително време на пристигане в Бургас

 

*Картата за лифта не е включена в цената на пакета / 20лв /

*За клиентите, които остават за изкачването на връх Вихрен, настаняване в хотела.

*Времената са ориентировъчни

*Храна и вода задължителни по време на преходите

 

 

Изкачването е възможно да се осъществи само при подходящи атмосферни условия.

Възможна отмяна на пътуването при неблагоприятно време  ( буря, обилен снеговалеж и други ).

При липса на основни елементи, от туристическата екипировка, е възможно да не бъдете допуснати до мероприятието. 

 

Описание на посещаваните обекти:

 

Връх Полежан

Със своите 2851 метра връх Полежан е четвърти по височина след пиринските върхове Вихрен, Бански суходол и Кутело. Разположен е в северната част на Пирин, на Полежанското било, върху което лежат и по-малките му събратя – върховете Джангал, Малък Полежан, Малка и Голяма Стража, както и Джангалската порта, Джангалски хребет, Ушиците.

 

Връх Безбог

Безбог е най-високия връх /2648,5м./на едноименния рид , отделящ се на изток и североизток от връх Полежан. 
Върховете Безбог и Полежан са свързани с широко седло, спускащо се стръмно към циркуса на Десилишкото езеро.
Произходът на името е неясен. Би могло да се изведе от думата "възбог"- нагоре, извисено, нанагоре. Тъй като е в страни от билата на по-високите си съседи, върхът стърчи импозантно над околността. Повечето автори смятат, че името Безбог е свързано с култа към бог Перун и също така към славянския бог Бес. Една от многото легенди разказва, че бог Бес харесвал сестрата на Перун и искал да я вземе за жена. За тези му намерения научили Перун и брат му Джангал, които наказали бог Бес като го потрупали с камъни. Голямата камара се издигнала високо до небето и била наречена Бесбог.

 

Муратов връх

Разположен на главното планинско било на Пирин, извисяващ се на височина от 2669 м. Муратов връх е един от най-панорамните върхове на Пирин. Веднъж изкачите ли го, няма да ви се иска да слезете. Навсякъде, докъдето погледа ви стига е само и единствено чиста, природна красота. Муратово езеро синее ниско долу под върха, отсреща се извисява величествения Вихрен, от другата му страна се виждат Бъндеришката долина и връх Тодорка. В далечината се виждат скалните ръбове на Стражите, а малко зад тях стои гордо изправен връх Полежан.

 

Хижа Гоце Делчев

Хижа Гоце Делчев се намира на 1600 метра надморска височина, построена е през 1950-1951г на широката поляна в месността Логовете, заобиколена от борова гора. В близост до сградата е началната станция на седалков лифт, който за 30 минути изкачва желаещите до хижа Безбог. Хижата е подходяща за всякакви поводи, за семейства с деца и по-възрастни туристи. През пролетта и лятото околните поляни са истинско билково находище. Есента изненадва с пищната си палитра сред широколистната гора, а зимата не е така сурова.

 

Хижа Безбог

Хижата е в сърцето на Пирин, красиво разположена на брега на езеро сред панорама от високи планински върхове. През лятото тя е възлова точка за много кратки и по-дълги туристически маршрути.Мястото е подходящо както за почитателите на спортове, така и за хора, които желаят да релаксират далеч от напрежението на града.Хижата работи без прекъсване през цялата година.
 
 
Хижа Яворов

Хижа Яворов е разположена в близост до най-обширния алпийски карстов район в Пирин планина. В околностите на хижата има множество планински маршрути и забележителности. Тя е популярна начална точка в маршрута за обхождане на главното било на северния пирински дял. Разположена в местността Поляните на река Разложки Суходол, хижата целогодишно предлага на своите гости уютна обстановка, невероятна гледка и през четирите сезона на годината. Хижата се намира на 14 км. От град Разлог, като един от участъците е с асфалтов път, а другият е планински път с дължина 6 км, ремонтиран през 2014 г., което улеснява още повече туристите.

 

Хижа Демяница

Демяница е хижа в Пирин, разположена над град Банско. Хижата е добра изходна точка за преходи в посока Тевното езеро, връх Джангал, Василашки езера, връх Тодорка, Мозговишка порта, Валявишки езера и много други места, които си заслужава да се видят. Местността, в която е построена хижа Демяница, се нарича също Демяница. Тук се сливат реките Валявишка, Василашка и Газейска. Името на хижата и местността произлиза от личното име Демян - според една от легендите за Пирин по турско време в Банско е живял дядо Демян, който в тази местност е криел красивата си внучка. Много често името на местността и хижата се пишат и произнасят неправилно с А на първата сричка - Дамяница, докато правилното название е с Е - Демяница.

 

Водопад Юленски скок

Водопад Юленски скок е обявен за природна забележителностпрез 1965 г. Намира се в средното течение на река Демяница, в местността Градището в Пирин планина. Каменни прагове преграждат коритото на реката. Образува се воден пад с височина 9 м и дълбок ерoзионен котел.Водопад Юленски скок е изключително привлекателен.

 

Муратово езеро

Муратово езеро е една от най-достъпните красоти в Пирин.То е може би най-популярното от всички Бъндеришки езера. Маршрутът до него е живописен и определено си струва разходка с в тази част на планината. Освен това е кратък и доста лек, което го прави подходящ дори за семейна разходка с малки деца.Преходът е изцяло на открито,опасни участъци няма.

 

Хижа Вихрен

Хижа Вихрен е сред най-популярните и посещавани хижи в България. Намира се в подножието на едноименния първенец на Пирин и е удобен изходен пункт както за него, така и за много други туристически маршрути към вътрешността на планината.Разположена на 1972 м надморска височина, почти 1000 метра под връх Въхрен (2914 м), на брега на река Бъндерица.Хижа Вихрен е построена в началото на 40-те години на миналия век и отначало носи името Елтепе, същи както и връх Вихрен. Малко по-късно е преименувана. През годините претърпява две разширения, а наскоро е частично обновена.

 

 

 

Офертата включва:

- Транспорт с лицензиран автобус;

- Водачи от туристическата агенцията по време на пътуването и преходите; 

- Туристическа застраховка с лимит на отговорност 1000лв за лица до 70 ненавършени години (лица над 70г не се застраховат).                                                                                                                 

- Нощувки със закуски хотел 2* 

 

Офертата не включва:

- Входни такси на посещаваните обекти;

- Разходи от личен характер.   

Самостоятелно настаняване - 35 лв.на нощувка                                                                                                               

- Застраховка "Отмяна на пътуване" (Покриват се заплатените предварително разходи по договорза организирано пътуване, които не могат да бъдат възтановени от Туроператора, в случай на събития поради които Застрахованият не може да осъществи пътуването, в размер на договорения лимит.)

- планинска застраховка

- обеди и вечери

- лифт карта в двете посоки / 20лв /

 

Допълнителна информация:

*Възможност за отпътуване от - Варна,Обзор,Свети Влас, Слънчев Бряг, Несебър, Равда, Ахелой,Поморие и Сарафово

* Необходими документи – валидна лична карта;

* Записване и начин на плащане: 50 % депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащане – до 3 дни преди датата на отпътуване;
Минимален брой за осъществяване на пътуването – 15 пълноплащащи туристи;
Срок за уведомление при неосъществяване на пътуването от страна на агенцията поради недостатъчен брой записани туристи – 3 дни преди датата на отпътуване.
* Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на записване;

* За Ваша по-голяма сигурност е задължително да си направите планинска застраховка!   

За резервации +359889150480

317,00 BGN
The product is added to shopping cart
Price: 317,00 BGN
Please choose: