Винено събитие на година - Дефиле на младото вино в Пловдив

Следваща дата: 23.11.2024 - има свободни места

 

Едно изживяване за сетивата с любимите млади вина в Стария град на Пловдив!

 

От тази екскурзия може да съберете следния брой печати от 100-те Национални туристически обекта: 2

Обща дължина на маршрута от Бургас 560км, от Варна 820км

 

* Степен на трудност: 1 от 10 - Оценката е субективна и e на база натрупан при провеждане на екскурзията опит. Като пример: 10 е най-високата степен на трудност с най-голямо натоварване (като изкачването на връх Вихрен), 1 е без преход и допълнително физическо натоварване. 

 

Цена от Бургас: 151лв ( печелиш 1510 точки -събираш точки за карта EliteClub)

Цена от Варна: 161лв ( печелиш 1610 точки-събираш точки за карта EliteClub )

Вземи тази екскурзия отстъпка до 7% с карта Eliteclub на Инфо Пойнт.

Как може да се сдобиеш с карта Eliteclub може да разбереш тук: ТОЧКИТЕ

Виж повече за Картите Eliteclub тук: ELITECLUB

 

Описание на програма:

 

I-ви ден

 

7:30 ч отпътуване от Бургас

12:00 ч Дегустация в бутикова ВИ  "Шато Копса" - „Магията на Зейла“ – дегустация на три вина: Зейла Карловски Мискет, Розе и Мерло, поднесени с гризини на преференциална цена от 27 лв/човек. / заплаща допълнително / 

15:00 ч Отпътуване

15:15 ч Пристигане в Панагюрище и възможност за посещение на Исторически музей и Къща-музей Райна Княгиня.

17:00 ч Отправяне към хотела

19:00 ч Възможност за организирана вечеря срещу доплащане

 

II-ри ден

 

8:00 -9:00 ч. Закуска

9:00 ч. Отпътуване

10:30 ч  Епископска базилика Филипопол и посещение на Стария град и Дефиле на младото вино 2023

16:00 ч. Отпътуване

Около 19:00 ч Пристигане в Бургас

 

Възможно е отклонение от часовете, при по-дълги дегустации и по-голям интерес от клиентите.

 

Офертата включва:

 

- Водач от агенцията по време на пътуването;

- Нощувка в хотел 3*;

- Закуска - при наличност;

- Туристическа застраховка с лимит 1000лв за лица на възраст до 70 ненавършени години (лица над 70г не се застраховат).


Офертата не включва:

 

- Дегустационен комплект "Дефиле на младото вино" - между 3лв и 16лв

- Дегустация във винарска изба Шато Копса - 3 вина + гризини - 27лв

- Входни такси на посещаваните обекти 

- Разходи от личен характер

- Самостоятелно настаняване в хотел се доплаща към туроператора 35лв. /нощувка

- Застраховка "Отмяна на пътуване" (Покриват се заплатените предварително разходи по договорза организирано пътуване, които не могат да бъдат възстановени от Туроператора, в случай на събития поради които Застрахованият не може да осъществи пътуването, в размер на договорения лимит.)

 

Допълнителна информация:

***Посещение на прекрасното събитите "Дефиле на младото вино в Пловдив

 

На 24-ти ноември, петък, започва поредното издание на „Дефиле на младото вино“, което се провежда традиционно в последния уикенд на ноември. Тази година това са дните -  24, 25 и 26 ноември. Възрожденските къщи в Стария град на Пловдив отново ще отворят гостоприемно врати за срещи с приятели, дегустация на български вина, културни събития, вкусна храна и много забавления.

Ще имате възможността първи да дегустирате от младите вина /реколта 2023/ на участващите винопроизводители. Очакват Ви над 250 вида пивки, български вина. Не пропускайте възможността да се сдобиете със стъклена /брандирана/ чаша, за да се почувствате като истински професионалисти по време на дегустациите.

Припомняме на всички винолюбители, че дегустацията се осъществява с жетони. ЕДИН ЖЕТОН е равен на ЕДНА ДЕГУСТАЦИЯ. Пред всяка локация ще бъде разположен информационен щанд и сътрудници. От тях ще може да закупите желания от Вас дегустационен комплект. Цените са между 3 и 16 лв. 

Участниците в „Дефиле на младото вино“ достигнаха рекорден брой – 60, от които 42 винопроизводители и 15 производители на храни и продукти и 3 съпътстващи участника. Те ще бъдат разположени в дворовете на 16 от възрожденските къщи на Стария Пловдив. 

 

***Посещение и дегустация във винарска изба Шато Копса*

Собствените лозови масиви на Шато Копса са 50 хекатра, разположени в сърцето на Розовата долина. Този винен микро район, закътан между южния склон на Стара Планина и Средна гора, е изключително благоприятен за отглеждането на висококачетсвени бели сортове вино. Интензивните аромати от розовите масиви и лавандуловите полета, постоянното движение на въздушни маси, мекия климат, подсигурен от двете планини, обградили долината, всичко това допринася за уникалния тероар на района и в резултат за неповторимо вино.

Почвите са канелено горски примесени с варовик и чакъл на повърхността, който играе ролята на естествен дренаж. Годишните валежи са значително по-високи от средните за България, което подсигурява постоянна почвена влага през цялата година. В допълнение естествено студеният планински въздух на региона спомага за охлаждането на плода и достигане на висока концентрация на аромати.

Районът на Розовата долина е изключително благоприятен за отглеждане на бели сортове вино– емблематичният местен сорт Червен Мискет, Мускат Отонел, Шардоне, Совиньон Блан, които съставляват 80% от собствените лозови масиви.

Червените сортове грозде, които отглеждат са Каберне Совиньон и Мерло. Поради по-хладния планински климат те зреят значително по-късно и носят своята неповторима тероарна особенност, което ги прави отличителни.

Добивът на грозде се контролира чрез подрязване на лозите и зелена беритба още в месец август, преди пълната зрялост на плода, с цел намаляване на добива му, за сметка на качествените му характеристики.

Средният добив от декар е 600 кг. Всеки грозд за създаването на нсобствените вина е откъснат на ръка в ранните утринни часове на деня, за да запази цeлостта на плода и интензивните аромати.

 

***Епископска базилика Филипопол

 

Епископската базилика на Филипопол, античният предшественик на днешния Пловдив, е най-голямата раннохристиянска църква в страната. Открита при разкопките монета на император Лициний (308-324) дава основание на хипотезата, че базиликата е сред първите, построени в Римската империя след легализирането на християнството през 313 г. Размерите, украсата и централното разположение на църквата в близост до форума на античния град свидетелстват за голямата и влиятелна християнска общност във Филипопол.

Базиликата е широка 36 м, дълга над 90 м и е с впечатляваща архитектура - централен и два странични кораба, апсида, нартекс (преддверие) и атриум (открит двор) с колонади. В централния кораб се издигал украсен с мрамор презвитериум (платформа за епископа и духовенството).

Вътрешността й била украсена с колони с капители с християнски символи, стенописи и пищни мозаечни подове. Мозайките са и най-добре запазената част от сградата. Правени са на три етапа, образуват два пласта и имат обща площ от 2000 кв.м.

Църквата била сърцето на християнския живот в града между IV и VI в. преди да бъде разрушена и изоставена, може би в резултат на силно земетресение.

Но историята на мястото е много по-богата и обхваща поне 12 века.

Базиликата е построена върху развалините на антична сграда, вероятно от I в.сл.Хр. След изоставянето на църквата, през Х-ХII в. на мястото се появява голям християнски некропол с гробищна църква, украсена с изящни стенописи.

Епископската базилика на античния Филипопол заема централно място и в съвременен Пловдив. Тя е в близост до централния площад и католическата катедрала „Св. Лудвиг“ - един вечен пример за приемствеността на духовните идеи, които се предават от поколение на поколение през вековете.

 

*Възможност за отпътуване от - Варна,Обзор,Свети Влас, Слънчев Бряг, Несебър, Равда, Ахелой,Поморие и Сарафово
* Необходими документи – валидна лична карта;
* Записване и начин на плащане: 50 % депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащане – до 3 дни преди датата на отпътуване;
Минимален брой за осъществяване на пътуването – 7 пълноплащащи туристи;
Срок за уведомление при неосъществяване на пътуването от страна на агенцията поради недостатъчен брой записани туристи – 3 дни преди датата на отпътуване.
* Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на записване;
* Забележка: Фирмата си запазва правото да промени цената при: промяна на транспортни разходи /горива/, летищни, пристанищни и други такси; промяна с повече от 5% на валутния курс в периода между сключване на договора и отпътуването;непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи. При поскъпване на горивата,Фирмата си запазва правото да повиши цената на транспорта за предстоящи пътувания, независимо кога са резервирани и платени. Срок на уведомяване при настъпване на гореспоменатите обстоятелства - 7 дни.

За повече информация +359889150480

165,00 BGN 151,00 BGN
The product is added to shopping cart
Price: 151,00 BGN
Please choose: