• Home »
  • Blog »
  • Популярната дестинация за почивка в Тайланд - Пукет иска да премахне карантината – ваканцията там скоро възможна?

Популярната дестинация за почивка в Тайланд - Пукет иска да премахне карантината – ваканцията там скоро възможна?

12 February 2021
Популярната дестинация за почивка в Тайланд - Пукет иска да премахне карантината – ваканцията там скоро възможна?

Пукет е една от най-популярните дестинации за почивка в Тайланд, а дали ваканцията там ще бъде възможна?

Влизането в страната е разрешено за туристи, въпреки корона вируса, но изискването е 14-дневна карантина. Това, може би, спира туристите да плануват почивка там и съответно плажовете и хотелите остават празни. По тази причина хотелиери и жители на Пукет желаят да работят по отстраняването на този проблем.

Ваканция в Тайланд? Възможно пътуване до Пукет отново без карантина?

Ако пътувате към тази дестинация обикновено посещавате Пукет, където са някои от най-красивите ваканционни плажове. Преди отново да може да почивате там, трябва да бъдете търпеливи. Туристическата асоциация на Пукет и местната търговска камара плануват ваксиниране на 70 процента от населението на острова, на възраст над 18 години, до края на септември - преди правителството на Тайланд да започне ваксинирането. Това означава, че почиващите могат да пътуват до Пукет отново без карантинни ограничения от началото на октомври. „Не можем да чакаме повече. Ако трябва да изчакаме, няма да оцелеем “, каза за онлайн портала Bloomberg президентът на туристическата асоциация на Пукет. Защото, според плановете на правителството, груповия имунитет в Тайланд ще бъде постигнат едва през 2022 година. Но "Ако пропуснем високия сезон през зимата, ще трябва да изчакаме още една година."

Въпреки, че е възможно туристите да влязат в Тайланд, в момента малка част от летовниците избират да почиват на остров Пукет, поради мерките за превенция от корона вирус. "Карантината е проблема", обяснява Маркланд Блейклок, заместник управляващ директор на Centara Hotels & Resorts, водеща хотелска група в Тайланд, според Bloomberg. „Хората няма да идват в Тайланд за командировки или двуседмична ваканция, ако трябва да прекарат две седмици карантина след пристигането си.“

Пандемията срина туризма в Тайланд. За сравнение - през 2019г югоизточната азиатска страна е била посетена от 40 милиона души, а през 2020 са били само 6,7 милиона.

Следете ни за пътешествия в Азия тук

Почти пладне е, а ние стоим под сенките на няколко големи дървета пред входа на гара Септември. От тук започва и нашето различно приключение. На крачка от Родопите сме и чакаме часа, в който ще тръгнем към планината. Този път ще пътуваме с влак и то не какъв да е влак, а единствената теснолинейка в страната по линията Септември-Добринище .Ще пресечем Родопите и ще видим кътчета, които са скрити и не могат да бъдат видяни от шосето.

read more

Свечеряваше се, когато навлязохме в Априлци. Преминалата току-що лятна буря беше изпразнила улиците на планинското градче. Намерихме хотела лесно, а на входа ни чакаше усмихнатата домакиня и вместо с "добър вечер" ни посрещна с гръмкото "няма ток". Бурята беше лишила града не само от хора по улиците, а и от електричество.

read more

След 9-часов полет пръските от скоростната лодка, водеща ни към остров Дифуши от столицата на Малдиви - Мале, са просто удоволствие. Цветовете на водата са невероятно зрелище от бяло, през тюркоазено, до тъмносиньо, като преминаваме близо до малки, сгушени в необятното синьо, зелени палмови островчета.

read more