• Home »
  • Blog »
  • Популярната дестинация за почивка в Тайланд - Пукет иска да премахне карантината – ваканцията там скоро възможна?

Популярната дестинация за почивка в Тайланд - Пукет иска да премахне карантината – ваканцията там скоро възможна?

12 February 2021
Популярната дестинация за почивка в Тайланд - Пукет иска да премахне карантината – ваканцията там скоро възможна?

Пукет е една от най-популярните дестинации за почивка в Тайланд, а дали ваканцията там ще бъде възможна?

Влизането в страната е разрешено за туристи, въпреки корона вируса, но изискването е 14-дневна карантина. Това, може би, спира туристите да плануват почивка там и съответно плажовете и хотелите остават празни. По тази причина хотелиери и жители на Пукет желаят да работят по отстраняването на този проблем.

Ваканция в Тайланд? Възможно пътуване до Пукет отново без карантина?

Ако пътувате към тази дестинация обикновено посещавате Пукет, където са някои от най-красивите ваканционни плажове. Преди отново да може да почивате там, трябва да бъдете търпеливи. Туристическата асоциация на Пукет и местната търговска камара плануват ваксиниране на 70 процента от населението на острова, на възраст над 18 години, до края на септември - преди правителството на Тайланд да започне ваксинирането. Това означава, че почиващите могат да пътуват до Пукет отново без карантинни ограничения от началото на октомври. „Не можем да чакаме повече. Ако трябва да изчакаме, няма да оцелеем “, каза за онлайн портала Bloomberg президентът на туристическата асоциация на Пукет. Защото, според плановете на правителството, груповия имунитет в Тайланд ще бъде постигнат едва през 2022 година. Но "Ако пропуснем високия сезон през зимата, ще трябва да изчакаме още една година."

Въпреки, че е възможно туристите да влязат в Тайланд, в момента малка част от летовниците избират да почиват на остров Пукет, поради мерките за превенция от корона вирус. "Карантината е проблема", обяснява Маркланд Блейклок, заместник управляващ директор на Centara Hotels & Resorts, водеща хотелска група в Тайланд, според Bloomberg. „Хората няма да идват в Тайланд за командировки или двуседмична ваканция, ако трябва да прекарат две седмици карантина след пристигането си.“

Пандемията срина туризма в Тайланд. За сравнение - през 2019г югоизточната азиатска страна е била посетена от 40 милиона души, а през 2020 са били само 6,7 милиона.

Следете ни за пътешествия в Азия тук

През февруари, в сърцето на зимата, когато вятърът беше така силен и неукротим, че сякаш искаше да откъсне полуострова от сушата и да го завлече бог знае къде, вниманието ми привлече един маршрут с интригуващото име Скритите села. Групата ни с не по- малко интригуващото име 5+ бързо се въодушеви от моята идея и се записахме за това юнско приключение.

read more

„Простотата е изключително важна за щастието“ Пристигането ни в Мароко през нощта след изморителен полет все още пази спомена на удивление. Трансферът ни до хотел в центъра на Маракеш отне 20 красиви минути, защото нощем успяхме да се насладим на вълшебни светлини като в арабска приказка.

read more

От пътуванията ми през годините съм разбрал няколко неща – проучваме и тогава тръгваме. Oбща представа и ръчен багаж е напълно достатъчен за моето бизнес пътуване. Истината е, че след Тунис и Дубай, Йордания не ми е била в топ 10. След няколко дни там, бих я нарекъл привлекателна.

read more