• Home »
  • Blog »
  • Пет причини да посетите Букурещ най-скоро!

Пет причини да посетите Букурещ най-скоро!

5 February 2019
Пет причини да посетите Букурещ най-скоро!

Букурещ е наречен "Малък Париж" заради великолепните си сгради и интересни забележителности, нопомнящи френската столица. И ако планирате да разгледате Букурещ през уикенда, ето някои от основните атракции на този завладяващ град:

Триумфалната арка 

Тя е символ на Букурещ и много напомня за Париж. Триумфалната арка в Букурещ се посещава много често и се намира на едноименния площад в близост до парка Херастрау. Той припомня участието на Румъния в Първата световна война на страната на съюзниците. Малцина знаят, че това не е първата триумфална арка, построена в Румъния. В миналото в Румъния са издигнати различни триумфални арки; например, една се смята за паметник на победата на Румъния във Войната за независимост, друга е била построена по повод 40-годишнината от царуването на крал Карл I.

Въпросната триумфалната арка е построена през 1922 г. в Букурещ и е висока 27 метра. Посетителите имат възможност да се изкачат до покрива на арката, за да се докоснат до града.

Пътят на победата - Calea Victoriei

Най-старата и най-важна улица на Букурещ, Calea Victoriei, е душата на столицата. Тук ще намерите някои от основните забележителности на града, паметниците и най-големите търговски центрове в Букурещ. Разходете се малко по грандиозния булевард в центъра, за да се потопите в магическата атмосфера на града. Тази главна улица е от голямо историческо значение, тъй като триумфалното влизане на румънската армия се случва тук след победата в войната за независимостта. Сградите на Calea Victoria датират от различни епохи, с къщи и сгради от различни архитектурни стилове, които придават на улицата специално усещане. Пътят на победата започва от Piaţa Naţiunilor Unite и минава покрай цветните магазини до Националния исторически музей. Полюбувайте се на архитектурните детайли на грандиозния Дворец и други музеи и театри. Преминавайки през площада Велика революция (Piata Revolutiei), той води до Националния музей на румънското изкуство и преминава през така наречените сгради Belle Epoque. По старите къщи, преживели комунистическата епоха, улицата на победата завършва на площад Победа (Piata Victoriei), където се помещава румънското правителство.

Музеят на открито Muzeul Satului

На брега на езерото Херастрау, недалеч от историческия център на Букурещ, се намира един от
най-очарователните музеи в Румъния - селският музей Muzeul Satului "Dimitrie Gusti".
Музеят съществува от 1936 г. и показва живота в селските райони на Румъния, както и селските обичаи на
страната, които са от голямо значение за румънската култура. Музеят на открито е
построен като село, където можете да се полюбувате на паметници и артефакти от
17-ти век до началото на 20-ти век.

Отделете достатъчно време, за да посетите традиционните къщи и коридорите и църквите от цяла
Румъния, които са специално създадени за посетители. Уникална е и колекцията от румънски костюми.

Манастирът Ставрополеос

Това място се счита за едно от най-красивите за поклонение в Румъния и е построено
през 1724 г. в така наречения "стил Бранковяну". Днес съществува само малка част от
бившия манастирски комплекс, който се разпадна с времето. Запазената манастирска сграда е
възстановена през последните години, но заобиколена от все повече и повече новопостроени извисяващи се сгради.
Поради тази причина тя е трудна за откриване в стария град на Букурещ. Това си има своето очарование.
Името "Ставрополеос" първоначално идва от гръцки и означава "град на кръста".
Великолепната и изискана украса на църквата дължи своята уникалност на византийските,
бароковите и ориенталските влияния.

Паркът Cismigiu

Един от най-зелените оазиси в Букурещ със сигурност е паркът Cismigiu. Най-старата обществена
градина в Букурещ се простира на 15 хектара и напомня, поради големите си ливади и буйна растителност,
малко стила на английските паркове. В допълнение към различни пътеки с удобни пейки, паркът Cismigiu
разполага и с розова градина с каменни и дървени колони. Тук често се провеждат концерти с класическа
музика и духов оркестър и фолклорни събития. През лятото имате възможност да се отправите на кратко пътуване
 с лодка по езерото на парка в допълнение към релаксиращите разходки пеша.

Може да разгледата "Малкия Париж" и с Инфо Пойнт: https://www.infopointbg.com/terme.html


 

От пътуванията ми през годините съм разбрал няколко неща – проучваме и тогава тръгваме. Oбща представа и ръчен багаж е напълно достатъчен за моето бизнес пътуване. Истината е, че след Тунис и Дубай, Йордания не ми е била в топ 10. След няколко дни там, бих я нарекъл привлекателна.

read more

Един вълнуващ разказ за едно вълнуващо пътуване из Карибите.

read more

Един работен ден е към своя край, и тъй като все още си е студено и зимно, бързах да се прибера у дома. Налях си малък от любимият джентълмен* (бърбън) и карамелените му нотки бързо ме пренесоха на по-топло място....Тайланд – една страна с много лица, с много усмихнати хора и уникална природа.

read more

Дяволското гърло е пропастна пещера, която привлича туристите с тайнствената си красота, ревящата стихия на подземния водопад (най-високия на Балканите), образуван от падащите в 42 м. пропаст води на река Триградска, както и с множеството легенди, които разпалват въображението.

read more

"...Когато Октавиан, бащата на Август, водил войската си някъде из отдалечените части и в Свещената планина на Дионис, се допитал до оракула на бога за сина си, било му потвърдено от жреците, че синът му ще стане господар на целия свят, понеже, след като виното се разляло върху олтара, димът се издигнал нагоре над върха на светилището чак до небето - знамение като това, което получил и самият Александър Велики, когато принасял жертва на същия този олтар". Гай Светоний Транквил

read more

От известно време птиците фламинго обитават остров Аруба тихо и спокойно. Преди около 15 години, били развъдени на частния остров Ренесанс, живеейки на плажа, смесени с посетители и гости хотела.

read more
Short travel #Дубай
4 January 2019

Навечерието на Коледа... Хората вече мислят за подаръци, тежки трапези, семейни сбирки... На мен обаче ми е студено и сиво. Ходи ми се някъде! Седя си с чаша от любимото 12-годишно малцово уиски и си мисля: къде е топло, близо и достатъчно екзотично? Египет, ммм, може би... не, Тунис - другия път, Азия е на 12 часа разстояние... Май ще се стоя и тази Коледа в Бургас! Я чакай, а този прехвален Дубай не е ли само на някакви си 5 часа от България? Я да видя билетите по колко са!

read more

Бахамските острови се състоят от 700 острова и над 2 000 скали, поръсени над 100 000 квадратни мили океан. Архипелагът е екологичен оазис, който се гордее с най-чистата вода на планетата.

read more

За мнозина това е мечта за цял живот, за други 13 милиона годишно това е реалност!

read more

Това е един от китайските символи - Великата китайска стена. Тя е световно известна, служила като фон за безброй филми заради славата си и привлича безброй туристи всяка година ... също така е сред 7-те нови чудеса на света!

read more

Дубровник, или както го наричат хърватите, "Перлата на Адриатика" е един от градовете, чиято красота очарова целия свят и привлича много посетители. Това място е богато на историческо наследство, като най-ценната част са впечатляващите градски стени. Независимо дали се интересувате от стари сгради или не, Дубровник няма да ви остави безразличен.

read more

272 от приблизително 6000 гръцки острова са населени. Всеки от тях е красив, фотогеничен, пълен с буйна зеленина и очарователни плажове. С огромния избор на дестинации избирате или със завързани очи на картата на гръцките острови, или започвате малко по-конвенционално планирането на Вашето пътуване. Ние ще Ви помогнем да откриете най-красивия гръцки остров за Вашата почивка!

read more

Курортът Сан Алфонсо дел Мар е построен през 2006 г. в Алгаробо, южно от столицата Сантяго, Чили. Отпред курортът изглежда като типичен хотелски комплекс, но зад сградите се крие басейн със солена вода, който е записан в Книгата на рекордите на Гинес.

read more

Да рекламираш продукт или услуга по курортите на Черно море, и в частност Слънчев бряг, е малко по-различно от реклама във вътрешността на страната. Ротацията на потенциалните клиенти е изключително динамична.

read more

Думата „Метеора“ означава буквално „летящ във въздуха“ и разбира се напомня думата метеор. Това, което е създало това рядко геоложко явление, е една от мистериите на природата и има много предположения, въпреки че те остават теории и никоя от тях не е доказана. Но удивителното чудо на природата в комбинация с чудото построено от човека, правят Метеора едно от най-зрелищните места за посещение в Гърция.

read more

Корфу се намира в далечния северозападен край на Гърция, точно до брега на сухопътната граница с Албания. Заедно с малките си околни острови, той е вторият по големина Йонийски остров. В историята Корфу е мястото, където Одисей е потърсил убежище от бурите и където почиват други пътници. Неговите буйни брегове, зелени хълмове и искрящи заливи привличат посетители от 8-ми век пр. Хр. Корфу заема място със стратегическо значение, за който са воювали през векове. Град Корфу е единственият гръцки град, чиито замъци заобикалят града, и един от малкото, които са удържали турците. Вместо да се поддаде на османското нашествие, Корфу остава във венециански ръце, което му придава много по-различно усещане за някои от другите гръцки острови.

read more

Много хора търсят причини да не правят нещо, особенно когато не го познават, но да пътуваш с круиз е УНИКАЛНО ПРЕЖИВЯВАНЕ и то за цял живот. Заслужава си да разчупиш ежедневието.

read more

Преди това те са били място на пребиваване и царуване на князе и царе, представителни великолепни сгради за гости и места за отмора на аристокрацията. Днес сградите и руините са популярни дестинации и романтични места за уикенд за двама. Ще ви покажем най-красивите дворци и замъци в Германия и ще ви разкажем тяхната история.

read more

Италия има красиви, романтични езера, които правят дестинацията незабравима. Използвайте тази кратка класация за италианските езера, за да изберете любимото си езеро в Италия, което да посетите.

read more

1. Следвайте стъпките на Джеймс Бонд Агент 007 проучва Истанбул в предпоследния филм на Джеймс Бонд, Skyfall. Първата сцена на действие се провежда в Капалъ чарши. Най-големият закрит базар на света Капалъ чарши е построен през 1461 г. и има повече от 4 000 магазина. Отворен всеки ден 8.30–19.00. (Beyazıt-Eminönü). За трети път филмът на Джеймс Бонд се снима в Истанбул - градът на два континента: Азия и Европа. Името на първия филм в Истанбул беше „От Русия с любов“, а вторият „Светът не е достатъчен“. „Истанбул е туристическа дестинация номер едно за феновете на 007. Миналото винаги присъства в един модерен град с вълнуващ нощен живот“.

read more