• Home »
  • Blog »
  • Замъци в Германия - това са 5-те най-красиви и приказни замъка

Замъци в Германия - това са 5-те най-красиви и приказни замъка

29 January 2019
Замъци в Германия - това са 5-те най-красиви и приказни замъка

Преди това те са били място на пребиваване и за царуване на князе и царе, представителни великолепни сгради за гости и места за отмора на аристокрацията. Днес сградите и руините са популярни дестинации и романтични места за уикенд за двама.

Ще ви покажем най-красивите дворци и замъци в Германия и ще ви разкажем тяхната история.

1. Замъкът Нойшванщайн

Да се почувстваш като в приказка. Определено можете да направите това в замъка Нойшванщайн в Швангау в Бавария. Всяка година около 1,5 милиона посетители идват в замъка в Бавария, за да видят зрелищната сграда. Той е една от най-добрите атракции на Германия.

Построен е от 1869 г. от името на баварския крал Лудвиг II, така той си представял идеалния замък на Средновековието. Вътре можете да посетите тронната зала и скромното жилище на регента. Замъкът Нойшванщайн е не само един от най-красивите замъци в Германия, но е и един от най-красивите в Европа.

Нашият съвет: Вие определено трябва предварително да резервирате билетите си онлайн, в противен случай може да се случи така, че картата, която желаете за деня, вече да е изчерпана и да не може да посетите замъка.

Адрес: Neuschwansteinstraße 20, 87645 Schwangau

Работно време: от 24 март до 15 октомври от 9 до 18 часа, от 16 октомври до 23 март от 10 до 16 часа, отворен всеки ден, освен на 1 януари, 24, 25 и 31 декември.

Прием: Възрастните заплащат 13 евро, деца под 18 години са безплатно.

2. Замъкът Морицбург

Можете да намерите следващия замък в Германия близо до Дрезден в Морицбург. Ловната хижа получава сегашният си вид през 18-ти век, но датира от 16-ти век. Замъкът е известен с това, че е заобиколен от изкуствено езеро, и особено като фон за филма "Три лешника за Пепеляшка". Филмът е сниман тук през 1989 г. и оттогава е класика за Коледа.

Днес можете да посетите ловната хижа и свързания с нея замъчен парк, също така и да прекарате нощта в замъка. Не бива да пропускате и изложбата за Пепеляшка.

Адрес: Schloßallee, 01468 Морицбург

Работно време: В зависимост от изложбата, работното време е различно. Можете да намерите актуална информация на страница на замъка

Вход: Възрастните заплащат 8 евро, намалението е 6,50 евро

интернет: www.schloss-Moritzburg.de

3. Замъкът Шверин

В средата на Шверин Ви очаква "Нойшванщайн на Севера". От векове замъкът е бил седалище на великите херцози на Мекленбург, а днес тук е седалището на парламента.

Настоящият замък е построен или възстановен през годините от 1845 до 1857 година. Смята се за един от най-значимите примери за романтичен историцизъм. Предшестващите сгради на замъка датират от 973 година.

Замъкът Шверин е не само седалището на държавния парламент, но и музей. Тук можете да видите ценни картини, скулптури и занаяти от 19-ти век. Особено хубава е разходката през бароковата градина на замъка.

Адрес: Lennéstraße 1, 19053 Шверин

Работно време: от 14 април до 13 октомври от вторник до неделя от 10 до 18 часа, от 14 октомври до 13 април, от вторник до неделя от 10 до 17 часа

Вход: възрастните заплащат 8,50 евро, намаленият вход е 6 евро

интернет:www.schwerin.com/de/sehenswuerdigkeiten/schloss-schwerin/

4. Замъкът Шарлотенбург

Той е най-големият и най-важен дворцов комплекс на бранденбургските избиратели, пруските царе и германските императори в Берлин. Името Шарлотенбург дължи на своята собственичк, починала на 36-годишна възраст малко след завършването му през 1699 г. От 1740 г. Фредерик Велики прави резиденцията на Шарлотенбург. По време на Втората световна война замъкът е силно повреден, но е реставриран отново.

Днес той е популярен туристически магнит в германската столица. Можете да посетите впечатляващи и вярно обзаведени стаи. Големи зали и дълги коридори също впечатляват с представените там артефакти.

Порцелановата експозиция на Кралската порцеланова фабрика, параклиса на замъка и спалнята на Фридрих I са само някои от най-важните моменти.

Адрес: Spandauer Damm 20-24, 14059 Берлин

Работно време: от 10:00 до 17:00 часа във вторник до неделя в ноември и декември, от 10 до 16.30 часа от януари до март, от вторник до неделя, от 10 до 17.30 часа от април до октомври, от вторник до неделя

Вход: Възрастните заплащат до 17 евро, намаленият вход е 13 евро

Интернет: www.spsg.de/schloesser-gaerten/objekt/schloss-charlottenburg-altes-schloss/

5. Замъкът Хоенцолерн

Следващият германски замък е в Баден-Вюртемберг. Там замъкът Хоенцолерн се извисява величествено на върха на планината Хоенцолерн. Той е родовия дом на княжеското семейство. Първият комплекс на замъка на този етап е вероятно от 10-ти век. Днешният замък е построен през 19 век. Със своите многобройни кули и заострени покриви, той наистина прилича на замък от книга с разкази.

Интериорът на замъка сега се използва като музей. Там показват историята на сградата и семейната история на Хоенцолерови. Можете да посетите замъка като част от обиколка с екскурзовод.

Адрес: 72379 Burg Hohenzollern

Работно време: от 16 март до 31 октомври всеки ден от 10 до 17.30 часа, от 1 ноември до 15 март всеки ден от 10.00 до 16.30 часа.

Прием: В зависимост от избраната обиколка, възрастните заплащат до 12 евро, намаленият вход е 10 евро, деца от 6 до 17 години заплащат 6 евро

Интернет: www.burg-hohenzollern.com

 

Част от тези уникални замъци и още много интересни неща може да видите с нашата екскурзия:https://www.infopointbg.com/deutscheschlossen.html

 

Извор на информация:https://www.voucherwonderland.com

 

От пътуванията ми през годините съм разбрал няколко неща – проучваме и тогава тръгваме. Oбща представа и ръчен багаж е напълно достатъчен за моето бизнес пътуване. Истината е, че след Тунис и Дубай, Йордания не ми е била в топ 10. След няколко дни там, бих я нарекъл привлекателна.

read more

Един вълнуващ разказ за едно вълнуващо пътуване из Карибите.

read more

Един работен ден е към своя край, и тъй като все още си е студено и зимно, бързах да се прибера у дома. Налях си малък от любимият джентълмен* (бърбън) и карамелените му нотки бързо ме пренесоха на по-топло място....Тайланд – една страна с много лица, с много усмихнати хора и уникална природа.

read more

Дяволското гърло е пропастна пещера, която привлича туристите с тайнствената си красота, ревящата стихия на подземния водопад (най-високия на Балканите), образуван от падащите в 42 м. пропаст води на река Триградска, както и с множеството легенди, които разпалват въображението.

read more

"...Когато Октавиан, бащата на Август, водил войската си някъде из отдалечените части и в Свещената планина на Дионис, се допитал до оракула на бога за сина си, било му потвърдено от жреците, че синът му ще стане господар на целия свят, понеже, след като виното се разляло върху олтара, димът се издигнал нагоре над върха на светилището чак до небето - знамение като това, което получил и самият Александър Велики, когато принасял жертва на същия този олтар". Гай Светоний Транквил

read more

От известно време птиците фламинго обитават остров Аруба тихо и спокойно. Преди около 15 години, били развъдени на частния остров Ренесанс, живеейки на плажа, смесени с посетители и гости хотела.

read more
Short travel #Дубай
4 January 2019

Навечерието на Коледа... Хората вече мислят за подаръци, тежки трапези, семейни сбирки... На мен обаче ми е студено и сиво. Ходи ми се някъде! Седя си с чаша от любимото 12-годишно малцово уиски и си мисля: къде е топло, близо и достатъчно екзотично? Египет, ммм, може би... не, Тунис - другия път, Азия е на 12 часа разстояние... Май ще се стоя и тази Коледа в Бургас! Я чакай, а този прехвален Дубай не е ли само на някакви си 5 часа от България? Я да видя билетите по колко са!

read more

Бахамските острови се състоят от 700 острова и над 2 000 скали, поръсени над 100 000 квадратни мили океан. Архипелагът е екологичен оазис, който се гордее с най-чистата вода на планетата.

read more

За мнозина това е мечта за цял живот, за други 13 милиона годишно това е реалност!

read more

Това е един от китайските символи - Великата китайска стена. Тя е световно известна, служила като фон за безброй филми заради славата си и привлича безброй туристи всяка година ... също така е сред 7-те нови чудеса на света!

read more

Дубровник, или както го наричат хърватите, "Перлата на Адриатика" е един от градовете, чиято красота очарова целия свят и привлича много посетители. Това място е богато на историческо наследство, като най-ценната част са впечатляващите градски стени. Независимо дали се интересувате от стари сгради или не, Дубровник няма да ви остави безразличен.

read more

272 от приблизително 6000 гръцки острова са населени. Всеки от тях е красив, фотогеничен, пълен с буйна зеленина и очарователни плажове. С огромния избор на дестинации избирате или със завързани очи на картата на гръцките острови, или започвате малко по-конвенционално планирането на Вашето пътуване. Ние ще Ви помогнем да откриете най-красивия гръцки остров за Вашата почивка!

read more

Курортът Сан Алфонсо дел Мар е построен през 2006 г. в Алгаробо, южно от столицата Сантяго, Чили. Отпред курортът изглежда като типичен хотелски комплекс, но зад сградите се крие басейн със солена вода, който е записан в Книгата на рекордите на Гинес.

read more

Букурещ е наречен "Малък Париж" заради великолепните си сгради и интересни забележителности, нопомнящи френската столица. И ако планирате да разгледате Букурещ през уикенда, ето някои от основните атракции на този завладяващ град:

read more

Да рекламираш продукт или услуга по курортите на Черно море, и в частност Слънчев бряг, е малко по-различно от реклама във вътрешността на страната. Ротацията на потенциалните клиенти е изключително динамична.

read more

Думата „Метеора“ означава буквално „летящ във въздуха“ и разбира се напомня думата метеор. Това, което е създало това рядко геоложко явление, е една от мистериите на природата и има много предположения, въпреки че те остават теории и никоя от тях не е доказана. Но удивителното чудо на природата в комбинация с чудото построено от човека, правят Метеора едно от най-зрелищните места за посещение в Гърция.

read more

Корфу се намира в далечния северозападен край на Гърция, точно до брега на сухопътната граница с Албания. Заедно с малките си околни острови, той е вторият по големина Йонийски остров. В историята Корфу е мястото, където Одисей е потърсил убежище от бурите и където почиват други пътници. Неговите буйни брегове, зелени хълмове и искрящи заливи привличат посетители от 8-ми век пр. Хр. Корфу заема място със стратегическо значение, за който са воювали през векове. Град Корфу е единственият гръцки град, чиито замъци заобикалят града, и един от малкото, които са удържали турците. Вместо да се поддаде на османското нашествие, Корфу остава във венециански ръце, което му придава много по-различно усещане за някои от другите гръцки острови.

read more

Много хора търсят причини да не правят нещо, особенно когато не го познават, но да пътуваш с круиз е УНИКАЛНО ПРЕЖИВЯВАНЕ и то за цял живот. Заслужава си да разчупиш ежедневието.

read more

Италия има красиви, романтични езера, които правят дестинацията незабравима. Използвайте тази кратка класация за италианските езера, за да изберете любимото си езеро в Италия, което да посетите.

read more

1. Следвайте стъпките на Джеймс Бонд Агент 007 проучва Истанбул в предпоследния филм на Джеймс Бонд, Skyfall. Първата сцена на действие се провежда в Капалъ чарши. Най-големият закрит базар на света Капалъ чарши е построен през 1461 г. и има повече от 4 000 магазина. Отворен всеки ден 8.30–19.00. (Beyazıt-Eminönü). За трети път филмът на Джеймс Бонд се снима в Истанбул - градът на два континента: Азия и Европа. Името на първия филм в Истанбул беше „От Русия с любов“, а вторият „Светът не е достатъчен“. „Истанбул е туристическа дестинация номер едно за феновете на 007. Миналото винаги присъства в един модерен град с вълнуващ нощен живот“.

read more