• Home »
  • Blog »
  • Нов световен тренд – Наблюдение на китове!!! Виж тук 5-те най-добри места в Европа!

Нов световен тренд – Наблюдение на китове!!! Виж тук 5-те най-добри места в Европа!

7 February 2019
Нов световен тренд – Наблюдение на китове!!! Виж тук 5-те най-добри места в Европа!

Но малцина знаят, че китовете също се появяват и в Европа. Особено по тези шест места.

 Най-известните места за наблюдение на китовете са в Хавай, Южна Африка или Канада. Но и в Европа има страхотни места, където можете да наблюдавате китове и диви делфини в тяхната естествена среда. Представяме петте най-добри места. 

1. Наблюдение на китове на Канарските острови: Тенерифе и Ла Гомера 

Канарите се считат за гореща точка за наблюдение на китовете. От остров Тенерифе можете да гледате китове през цялата година. В спокойните и дълбоки води на южното крайбрежие живее популация от 500  кита. Кашалотите и китовете джудже също намират изобилие от храна тук. Кашалотите са особено популярни сред феновете на китовете, защото те са и ​​най-големите хищници в света. А китовете джудже с дължина до девет метра не са толкова малки, колкото подсказва името им. 

На много по-малкия съседен остров Ла Гомера водата е особено бистра – добра възможност за наблюдение на китове. Особено през пролетта тук има около 20 различни вида. Вероятността през този период да се наблюдават морските бозайници е от 80 до 90%. 

2.  Исландия: където се намира столицата за  наблюдение на китове 

Столицата  за наблюдение на китовете в Европа - това е  град Хусавик, който наброява 2000 жители, и се намира  в североизточната част на Исландия. Организаторите на туровете за наблюдение твърдят, че шанса да срещнеш бозайниците е 98%. Но не само от този малък град можете да гледате китове, можете да ги видите от много места на острова. До 24 различни вида могат да се видят във водите около Исландия. От близо 10 години ловът на китове е отново позволен. 

Ето една възможност да наблюдавате китове в Исландия: https://www.infopointbg.com/island.html 

3. Азорски острови: Наблюдението на китове от сушата 

Централното разположение в средата на Атлантическия океан дава на португалските острови изумително разнообразие от морски гиганти: от май до октомври най-големите и най-редки могат да се видят там. До 30 метра дълги сини китове, както и второто  по големина животно до 27 метра и 70 тона тежко – финвал. Възможност за ноблюдение от лодка или от сушата. Шанс да зърнете китове достига до невероятните 98%. 

4. Норвегия 

На 300 километра северно от Полярния кръг се намира специален архипелаг: Вестерален. Преди северните норвежки острови, той отива на 1000 метра стръмно надолу до морското дъно. Мъжките кашалоти обичат тези дълбоки води да се гмуркат за гигантски калмари. Най-големите хищници на планетата могат да останат под водата до два часа, без да се показват. Вероятността да видите китове тук е на 95%, включително косатки и гърбави китове. 

5. Силт: Морски свине в зоната за къпане 

Можете да видите китовете и на немска територия - малки, сладки от семейството на морската свиня: около 6 000 живеят край западния бряг на най-големия северно-фризски остров. Те обичат играта с вълните, както и с плувците от Силт. Морските свине са големи до два метра и тежат 80 килограма, като приличат повече на близки роднини на делфините. 

 

 

От пътуванията ми през годините съм разбрал няколко неща – проучваме и тогава тръгваме. Oбща представа и ръчен багаж е напълно достатъчен за моето бизнес пътуване. Истината е, че след Тунис и Дубай, Йордания не ми е била в топ 10. След няколко дни там, бих я нарекъл привлекателна.

read more

Един вълнуващ разказ за едно вълнуващо пътуване из Карибите.

read more

Един работен ден е към своя край, и тъй като все още си е студено и зимно, бързах да се прибера у дома. Налях си малък от любимият джентълмен* (бърбън) и карамелените му нотки бързо ме пренесоха на по-топло място....Тайланд – една страна с много лица, с много усмихнати хора и уникална природа.

read more

Дяволското гърло е пропастна пещера, която привлича туристите с тайнствената си красота, ревящата стихия на подземния водопад (най-високия на Балканите), образуван от падащите в 42 м. пропаст води на река Триградска, както и с множеството легенди, които разпалват въображението.

read more

"...Когато Октавиан, бащата на Август, водил войската си някъде из отдалечените части и в Свещената планина на Дионис, се допитал до оракула на бога за сина си, било му потвърдено от жреците, че синът му ще стане господар на целия свят, понеже, след като виното се разляло върху олтара, димът се издигнал нагоре над върха на светилището чак до небето - знамение като това, което получил и самият Александър Велики, когато принасял жертва на същия този олтар". Гай Светоний Транквил

read more

От известно време птиците фламинго обитават остров Аруба тихо и спокойно. Преди около 15 години, били развъдени на частния остров Ренесанс, живеейки на плажа, смесени с посетители и гости хотела.

read more
Short travel #Дубай
4 January 2019

Навечерието на Коледа... Хората вече мислят за подаръци, тежки трапези, семейни сбирки... На мен обаче ми е студено и сиво. Ходи ми се някъде! Седя си с чаша от любимото 12-годишно малцово уиски и си мисля: къде е топло, близо и достатъчно екзотично? Египет, ммм, може би... не, Тунис - другия път, Азия е на 12 часа разстояние... Май ще се стоя и тази Коледа в Бургас! Я чакай, а този прехвален Дубай не е ли само на някакви си 5 часа от България? Я да видя билетите по колко са!

read more

Бахамските острови се състоят от 700 острова и над 2 000 скали, поръсени над 100 000 квадратни мили океан. Архипелагът е екологичен оазис, който се гордее с най-чистата вода на планетата.

read more

Това е един от китайските символи - Великата китайска стена. Тя е световно известна, служила като фон за безброй филми заради славата си и привлича безброй туристи всяка година ... също така е сред 7-те нови чудеса на света!

read more

Дубровник, или както го наричат хърватите, "Перлата на Адриатика" е един от градовете, чиято красота очарова целия свят и привлича много посетители. Това място е богато на историческо наследство, като най-ценната част са впечатляващите градски стени. Независимо дали се интересувате от стари сгради или не, Дубровник няма да ви остави безразличен.

read more

272 от приблизително 6000 гръцки острова са населени. Всеки от тях е красив, фотогеничен, пълен с буйна зеленина и очарователни плажове. С огромния избор на дестинации избирате или със завързани очи на картата на гръцките острови, или започвате малко по-конвенционално планирането на Вашето пътуване. Ние ще Ви помогнем да откриете най-красивия гръцки остров за Вашата почивка!

read more

Курортът Сан Алфонсо дел Мар е построен през 2006 г. в Алгаробо, южно от столицата Сантяго, Чили. Отпред курортът изглежда като типичен хотелски комплекс, но зад сградите се крие басейн със солена вода, който е записан в Книгата на рекордите на Гинес.

read more

Букурещ е наречен "Малък Париж" заради великолепните си сгради и интересни забележителности, нопомнящи френската столица. И ако планирате да разгледате Букурещ през уикенда, ето някои от основните атракции на този завладяващ град:

read more

Да рекламираш продукт или услуга по курортите на Черно море, и в частност Слънчев бряг, е малко по-различно от реклама във вътрешността на страната. Ротацията на потенциалните клиенти е изключително динамична.

read more

Думата „Метеора“ означава буквално „летящ във въздуха“ и разбира се напомня думата метеор. Това, което е създало това рядко геоложко явление, е една от мистериите на природата и има много предположения, въпреки че те остават теории и никоя от тях не е доказана. Но удивителното чудо на природата в комбинация с чудото построено от човека, правят Метеора едно от най-зрелищните места за посещение в Гърция.

read more

Корфу се намира в далечния северозападен край на Гърция, точно до брега на сухопътната граница с Албания. Заедно с малките си околни острови, той е вторият по големина Йонийски остров. В историята Корфу е мястото, където Одисей е потърсил убежище от бурите и където почиват други пътници. Неговите буйни брегове, зелени хълмове и искрящи заливи привличат посетители от 8-ми век пр. Хр. Корфу заема място със стратегическо значение, за който са воювали през векове. Град Корфу е единственият гръцки град, чиито замъци заобикалят града, и един от малкото, които са удържали турците. Вместо да се поддаде на османското нашествие, Корфу остава във венециански ръце, което му придава много по-различно усещане за някои от другите гръцки острови.

read more

Много хора търсят причини да не правят нещо, особенно когато не го познават, но да пътуваш с круиз е УНИКАЛНО ПРЕЖИВЯВАНЕ и то за цял живот. Заслужава си да разчупиш ежедневието.

read more

Преди това те са били място на пребиваване и царуване на князе и царе, представителни великолепни сгради за гости и места за отмора на аристокрацията. Днес сградите и руините са популярни дестинации и романтични места за уикенд за двама. Ще ви покажем най-красивите дворци и замъци в Германия и ще ви разкажем тяхната история.

read more

Италия има красиви, романтични езера, които правят дестинацията незабравима. Използвайте тази кратка класация за италианските езера, за да изберете любимото си езеро в Италия, което да посетите.

read more

1. Следвайте стъпките на Джеймс Бонд Агент 007 проучва Истанбул в предпоследния филм на Джеймс Бонд, Skyfall. Първата сцена на действие се провежда в Капалъ чарши. Най-големият закрит базар на света Капалъ чарши е построен през 1461 г. и има повече от 4 000 магазина. Отворен всеки ден 8.30–19.00. (Beyazıt-Eminönü). За трети път филмът на Джеймс Бонд се снима в Истанбул - градът на два континента: Азия и Европа. Името на първия филм в Истанбул беше „От Русия с любов“, а вторият „Светът не е достатъчен“. „Истанбул е туристическа дестинация номер едно за феновете на 007. Миналото винаги присъства в един модерен град с вълнуващ нощен живот“.

read more