ЕКСКУРЗИЯ ДО КУШАДАСЪ - ДОМА НА ДЕВА МАРИЯ - ЕФЕС - ПАМУККАЛЕ

ПО ЗЕМИТЕ НА ДЕВА МАРИЯ: 


КУШАДАСЪ – ДОМА НА ДЕВА МАРИЯ – ЕФЕС – ПАМУККАЛЕ
 
4 дни / 3 нощувки


с тръгване от Варна и Бургас

1-ви ден:

Отпътуване в 02.30 ч. от Варна, ул. "Антим I''; в 05.00 ч. от Бургас, ул. „Булаир” срещу х.„Булаир”. Преминаване през ГКПП М.Търново - Дерекьой. Пътуване през Турция – преминаване с ферибот през протока Дарданели, който свързва Мраморно и Егейско море. Почивки по пътя. Пристигане в Кушадасъ. Настаняване в хотел 3/4* в Кушадасъ. ВечеряНощувка.
 
2-ри ден:
 
Закуска. Свободно време в Кушадасъ, един от най-красивите курорти на турското егейско крайбрежие, или по желание и срещу заплащане полудневна екскурзия до Ефес, храма на Артемида и дома на Дева Мария. Отпътуване и разглеждане на Ефес – един от най-известните градове на античността. Разгледане на храма на Артемида – едно от чудесата на света. Посещение на къщата на Дева Мария, където е прекарала последните дни от живота си.
След обед  свободно време или по желание и срещу доплащане посещение на християнското селце Шириндже, което наподобява българско възрожденско село и където може да опитате плодово вино и домашни гозби или по желание и срещу доплащане посещение на шопинг център в Сьоке. Връщане в хотела. ВечеряНощувка.
 
3-ти ден:
 
Закуска. Свободно време в Кушадасъ или по желание и срещу заплащанееднодневна екскурзия до природния феномен Памуккале с разглеждане на античния град Хиераполис. Тектоничните движения в падината на река Мендерес създават множество земетресения, в следствие на които се получават множество минерални извори, съдържащи голямо количество варовик - така се е образувал Памуккале. Природния феномен има ослепителна белота и оттам идва и името на Памуккале - "замък от памук". Клеопатра е посещавала това място и ако искате можете да се потопите в нейния извор (таксата за извора на Клеопатра не е включена в цената). Точно минералната вода е причината за възникването на това място на античния свещен град Хиераполис и превръщането на Памуккале в най-стария балнеологичен курорт на света. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
 
4-ти ден:

Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за България. Почивка по пътя.  Преминаване на протока Дарданели с ферибот, на ГКПП М.Търново-Дерекьой и преди и около полунощ пристигане в Бургас и Варна.
 
ОТСТЪПКИ:
* Отстъпка „РАННО ЗАПИСВАНЕ” – 90/60/30 дни преди датата на отпътуване – съответно 9/6/3 %
* Отстъпка за група от минимум 30/20/10 пълноплащащи туристи –  съответно 9/6/3 %
* Отстъпка за дете до 12 г. – 30.00 лв.
* Ползва се само една от посочените отстъпки – за дете, за ранно записване, за група или СЦО
 
Цената включва:
-> транспорт с лицензиран автобус по маршрута;
-> фериботни, пътни и гранични такси в двете посоки;
-> 3 нощувки в Кушадасъ в хотел 3/4*; 
-> 3 закуски и 3 вечери в съответния хотел;
-> водач от агенцията по време на пътуването;
-> застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица на възраст до 69.99 г.
 
 
Цената НЕ включва доплащания за:
-> застраховка “Помощ при пътуване в чужбина”  с лимит 5000 € за лица на възраст 70-84.99 г. – 10.00 лв.; лица над 85 г. не се застраховат;
-> единична стая – 75.00 лв.;
-> разходи за градски транспорт;
-> екскурзия до Памуккале, древния град Хиераполис и извора на Клеопатра – 80.00 лв./40 €  включва: автобусен трансфер, местен екскурзовод на български език, обяд (без напитки), входни такси за варовиковите тераси и руините на древния град Хиераполис (таксата за извора на Клеопатра не е включена в цената).
-> екскурзия до древния град Ефес, къщата на Дева Мария и Храма на Артемида – 90.00 лв./45 € включва: автобусен трансфер, местен екскурзовод на български език, входни такси за посещаваните обекти и паркинг.
-> екскурзия до селцето Шириндже – 20.00 лв./10 € включва: автобусен трансфер, паркинг
-> посещение на шопинг център Сьоке – 10.00 лв./ 5 € включва: автобусен трансфер, паркинг
** Възможни са промени в цените на допълнителните мероприятия, зависещи от промените на входните такси от страна на Турското Министерство на Туризма!
 
 
170,00 BGN
The product is added to shopping cart
Price: 170,00 BGN
Please choose: