Винени дегустации район Велико Търново

Следваща дата: 17.02.2024 година - има свободни места!

 

 

Винени емоции около старата столица на България - Велико Търново!

 

Лимитирана екскурзия - много ограничени места - подходяща за любители или хора без опит - бутикови изби - уникални културни обекти и гурме преживяване!!!

 

Винарна Драгошинов - Килифаревски манастир - Велико Търново - Енотека Вино Веритас - Хотнишки водопад - Винарна Ялово - скрит елемент*

*скрит елемент - посещение на допълнителен обект необявен в програмата

От тази екскурзия може да съберете следния брой печати от 100-те Национални туристически обекта: 1

Обща дължина на маршрута от Бургас 440км, от Варна 700км

В цената 2 дегустации + вечеря срещу доплащане, нощувка в добър хотел, транспорт в комфортен бус и придружител-ценител на доброто вино от страна на Инфо Пойнт!

* Степен на трудност: 1 от 10 - Оценката е субективна и e на база натрупан при провеждане на екскурзията опит. Като пример: 10 е най-високата степен на трудност с най-голямо натоварване (като изкачването на връх Вихрен), 1 е без преход и допълнително физическо натоварване. 

 

Цена от Бургас: 179лв ( печелиш 1760 точки-събираш точки за карта EliteClub )

Цена от Варна: 189лв ( печелиш 1890 точки -събираш точки за карта EliteClub)

Вземи тази екскурзия безплатно с карта Eliteclub на Инфо Пойнт.

Как може да се сдобиеш с карта Eliteclub може да разбереш тук: ТОЧКИТЕ

Виж повече за Картите Eliteclub тук: ELITECLUB

 

Описание на програма:

 

1-ви ден

5:00 Отпътуване от Варна (Катедралата);

07:30 Отпътуване от Бургас  посока Килифаревски манастир с кратка пауза на магистрала Тракия;

10:00 Посещение на манастира и свободно време;

11:00 Отправяне посока винарна Драгошинов, разглеждане на винарната - Винарска изба Драгошинов (dragoshinov.com)

12:00 Отправяне посока Велика Търново и време за разглеждане на града;

16:00 Настаняване в хотела и почивка преди вечерната дегустация;

18:30 Вечерна дегустация на вина Драгошинов - 3 вина за дегустация в цената на пакета, вечеря срещу доплащане - събитието ще бъде проведено в енотека Вино Веритас, а дегустацията ще бъде водена от господин Драгошинов;

22:30 Връщане към хотела и нощувка.

 

2-ри ден

08:00 - 09:00 Закуска (при наличност) и освобождаване на хотела;

09:00 Отпътуване посока Хотнишки водопад, разглеждане на водопада и време за снимки;

12:00 - Отпътуване посока винарна Ялово, разходка с гид из винарната и дегустация в дегустационна зала на 3 вина, хляб, вода и хапки. Old School - Yalovo Winery (vinarnayalovo.com) 

14:00 Отпътуване посока "скрит елемент";

16:00 Отпътуване за Бургас и Варна;

19:30 - Приблизително време на пристигане в Бургас, 21:30 Варна.

 

Възможно е отклонение от часовете, при по-дълги дегустации и по-голям интерес от клиентите.

 

Офертата включва:


- Транспорт с лицензиран автобус;

- Водач от агенцията по време на пътуването;

- 2 дегустации на вина от бутикови изби + хапки на стойност 50лв;

- Нощувка в хотел 3*;

- Закуска - при наличност;

- Туристическа застраховка с лимит 1000лв за лица на възраст до 70 ненавършени години (лица над 70г не се застраховат).


Офертата не включва:

- Вечеря свободна консумация в енотеката Вино Веритас;

- Входни такси на посещаваните обекти;

- Разходи от личен характер;

- Самостоятелно настаняване в хотел се доплаща към туроператора 39лв. /нощувка;

- Застраховка "Отмяна на пътуване" (Покриват се заплатените предварително разходи по договорза организирано пътуване, които не могат да бъдат възстановени от Туроператора, в случай на събития поради които Застрахованият не може да осъществи пътуването, в размер на договорения лимит).

 

 

Описание на обектите за посещение:

 

Винарна Ялово

Винарна Ялово е малка бутикова изба, сгушена в полите на Стара планина, на 15 километра от Велико Търново. Запалени от общия пламък на любовта си към виното, визионерът Антон Танев и енологът Димитър Димов се впускат в това приключение, с желанието да създават вина с характер, изразяващ красотата на региона и общото им виждане за правене на вино. Вината на Винарна Ялово имат амбицията да припомнят традициите и миналото, като съчетават чисти техники и естетика в едно занаятчийско производство!

За нашите вина подбираме парцели на лозари, с които работим тясно и следим за най-доброто развитие на плода така, че да предаде своя характер във виното. Същевременно започнахме създаването на собствени лозя.  Целите ни, освен да си подсигурим суровина, са също да възродим традиционните местни сортове и старите техники за отглеждане, както и да запазим биоразнообразието в региона. Първият парцел е вече засаден с Димят, Памид, Гъмза, Рубин и Шардоне. Подготвяме и други парцели, за които освен тези сортове, ще се опитаме да намерим забравените Кокорко, Виненка, Варненски Мавруд… Насажденията ни са с тесни редове (1,7 м.) при гъстотата от 653 лози в декар, с което се доближаваме до старото традиционно лозарство. 

 

Винарска изба Драгошинов

Изба Драгошинов, малка семейна  бутикова изба в село Нацовци, на 15 км южно от Велико Търново. Капацитетът е 12 000 л, а годишното производство не надхвърля 8000 бутилки. Първата реколта вино от изба Драгошинов е  2019 г. Работят с лозари, които отглеждат своите насаждения с отдаденост и вещина. Подбират най-доброто грозде, което може да се намери при тях.

 

Хотнишки водопад

Хотнишки водопад и екопътека се намират само на около 14 километра от Старопрестолно Търново. Непосредствено до зрелищното кътче природа, в планината се гуши село Хотница. Хотнишкия водопад е известен още под името „Кая бунар“ и е едно неописуемо красиво парче земя, подобно на оазис.

 

Килифаревски манастир

Килифаревският манастир "Рождество Богородично" се намира на 16км южно от Велико Търново и на около 5км от град Килифарево. Манастирът, заедно със стенописите и иконостаса на църквата, е обявен за художествен паметник на културата.

Килифаревският манастир е основан около 1350г от св. Теодосий Търновски (български духовник и отшелник, канонизиран за светец), който бил подпомогнат от цар Иван Александър (управлявал 1331-1371г). Преди да бъде унищожен от османските нашественици през 1393г, манастирът е развивал книжовна дейност - пишели са се и са се превеждали жития, проповеди, богослужебни книги и др.

На днешното си място светата обител е построена отново през 1718г, но през (1793-1798г) отново е разрушена. Повторното му възстановяване му започва през 1842г, когато майстор Колю Фичето (известен български майстор строител от ХІХ век) започва да изгражда едновременно църквата "Св. Димитър" и жилищните сгради. За новата църква са използвани материали от стария храм. Старата църква "Рождество Богородично" е превърната в параклис, посветен на св. Теодосий Търновски. В манастира има още един параклис - "Св. Иван Рилски", като всички са част от църквата "Св. Димитър". В църквата посетителите могат да видят иконостаса, изработен от тревненски майстори, както и няколко впечатляващи икони.

Килифаревският манастир е действащ девически манастир
Храмовият му празник е на 8 септември. Ако туристите имат желание, служителите в манастира могат да им разкажат повече за историята му. Манастирът предлага настаняване.

 

Допълнителна информация:

*Възможност за отпътуване от - Варна,Обзор,Свети Влас, Слънчев Бряг, Несебър, Равда, Ахелой,Поморие и Сарафово
* Необходими документи – валидна лична карта;
* Записване и начин на плащане: 50 % депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащане – до 3 дни преди датата на отпътуване;
Минимален брой за осъществяване на пътуването – 7 пълноплащащи туристи;
Срок за уведомление при неосъществяване на пътуването от страна на агенцията поради недостатъчен брой записани туристи – 3 дни преди датата на отпътуване.
* Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на записване;
* Забележка: Фирмата си запазва правото да промени цената при: промяна на транспортни разходи /горива/, летищни,пристанищни и други такси;промяна с повече от 5% на валутния курс в периода между сключване на договора и отпътуването;непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни,както и в други обективно наложителни случаи. При поскъпване на горивата,Фирмата си запазва правото да повиши цената на транспорта за предстоящи пътувания,независимо кога са резервирани и платени. Срок на уведомяване при настъпване на гореспоменатите обстоятелства - 7 дни.

За повече информация +359889150480

185,00 BGN 179,00 BGN
The product is added to shopping cart
Price: 179,00 BGN
Please choose: