САЩ - ИЗТОЧНО КРАЙБРЕЖИЕ ОКТОМВРИ

 

Екскурзията е десетдневна и включва 2 нощувки със закуски в хотел 3 звезди в Бостън, 4 нощувки със закуски в централен хотел 2 или 4 звезди в Манхатън/Ню Йорк, 2 нощувки със закуски в хотел 3 звезди във Вашингтон, богата екскурзоводска програма в Бостън, Нюпорт, Ню Йорк (Манхатън), Филаделфия и Вашингтон. Лети се с Турски авиолинии през Истанбул, като пакетната цена включва самолетен билет, летищни такси, до 2 бр. чекиран багаж до 23 кг и един брой ръчен багаж до 8 кг. Вътрешните трансфери се извършват с минибус или автобус. Групата е с водач-придружител от страна на българския туроператор, като на място има местни екскурзоводи. Беседите в Бостън, Нюпорт, Филаделфия и Вашингтон се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача. В Ню Йорк екскурзоводското обслужване е на български език. 

 

Добре е записванията за тази програма да се правят най-малко 4 месеца преди датата на отпътуване, поради визовите формалности.

ПЪРВИ ДЕН - 01.10.2019 - вторник – 07:30 ч. – среща с водача под информационното табло за заминаващи полети на терминал 2 на летище София. 10:00 ч. – отпътуване за Истанбул с полет на Турски авиолинии. Кацане на летището в Истанбул в 11:25 ч. местно време. Отпътуване за Бостън в 14:35 ч. Пристигане в Бостън в 18:30 ч. местно време. Посрещане и трансфер от летището до хотела. Настаняване. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН - 02.10.2019 - сряда – Закуска. Полудневна обиколка на Бостън с автобус – ще се насладите на най-доброто от града – хълма Бийкън с тухлените викториански къщи и Стейт Хаус (парламента на щата Масачузетс), парка Бостън Комън (описан от Алеко Константинов в пътеписа „До Чикаго и назад”), квартала „Норт Енд“, пристанището и финансовия център, част от историческите забележителности по „Пътя на Свободата“ (Freedom Trail), включително бойния кораб Ю Ес Ес Конститюшън (USS Constitution), Куинси маркет – покрит пазар, построен преди повече от 250 години, който и днес поддържа автентичния си облик с многобройните си ресторанти и магазини. Свободен следобед. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - 03.10.2019 - четвъртък – Закуска. Отпътуване за Ню Йорк. По пътя – разглеждане на Нюпорт, Роуд Айлънд – китно резиденциално градче на 120 км южно от Бостън, известно със своите летни имения от Колониалната епоха, което неслучайно е послужило за кадър на филма „Великият Гетсби“ с Робърт Редфорд. Посещение на една от известните резиденции в Нюпорт (входната такса е включена в пакетната цена на екскурзията). Свободно време (около един час). Продължаване към Ню Йорк (300 км). Пристигане. Настаняване в централен хотел в Манхатън. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - 04.10.2019 - петък – Закуска. Целодневна обиколка на Манхатън с екскурзовод на български език – Емпайър Стейт Билдинг, Рокфелер сентър, катедралата „Св. Патрик“, квартала „Харлем“ с прочутия театър Аполо и Колумбийския университет (отвън), Сентръл Парк, Музейната миля на Пето авеню, където се намират общо девет музея, едночасова опознавателна обиколка на музея Метрополитън (билетът, който е включен в пакетната цена на екскурзията, важи в рамките на три дни и можете да се върнете в някой от следнащите дни за по-обстойна самостоятелна обиколка). Свободно време за обяд. Обиколката ще продължи с южната част на Манхатън – централата на ООН (отвън), Чайнатаун (китайския квартал на Манхатън), квартала „Трибека“ с мемориала „11-ти септември“ („9/11“), сградата на Световния финансов център и новопостроения Световен търговски център (най-високата сграда в САЩ, наречена „Кулата на Свободата”), „Саут Стрийт Сийпорт“ (южния кей на Манхатън, намиращ се в близост до „Уолстрийт“ и Нюйоркската фондова борса), Бруклинския мост. Завръщане в хотела. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН - 05.10.2019 - събота – Закуска. Свободен ден. Възможност за самостоятелно посещение на музеи – Метрополитън (един от най-големите музеи за изкуство в света с над 2 млн. творби от цял свят – картини, скулптори, снимки, музикални инструменти, оръжия, костюми и една от най-богатите египетски колекции; билетът ви важи за три дни, в ден събота музеят е отворен до 21:00 ч.), Музея за съвременно изкуство „Гугенхайм“ (творби на Кандински, Матис, Пикасо; в ден събота между 17:00 и 19:45 ч. може да заплатите входна такса по ваше желание), Музея на Ню Йорк, Националния музей за дизайн „Купър-Хюит“, музеят „Мадам Тюсо“ и др. Възможност за целодневна екскурзия до Ниагарските водопади с доплащане 1115 лв. на човек. Екскурзията се заявява и заплаща предварително в България, организира се при минимум 10 участника. Заявка за тази допълнителна екскурзия трябва да се направи при записването. Цената включва трансфер от и до хотела, двупосочен самолетен билет (полетът трае един час), местен автобус с екскурзовод на английски (ще имате възможността да видите водопадите от американска и от канадска страна), водач-придружител на български, обяд, половинчасова разходка с корабче до Американските водопади и водопадите Хорсшу (Ниагарските водопади се състоят от три части: Хорсшу – на границата между Канада и САЩ, Американски водопади и по-малкия Брайдъл Вейл). Цената не включва бакшиши, заплащат се на място. Екскурзията продължава около 14 часа и подлежи на препотвърждение според наличните места. Групата е сборна. При неблагоприятни климатични условия разходката с корабчето не се изпълнява. Предлага се алтернативна услуга „Пътешествие зад водопадите“ (слиза се с асансьор на около 40 м, водопадите се гледат от вътрешната им страна). Участниците в тази разходка са длъжни да представят задграничния си паспорт пред канадските власти. Не е необходима виза за  български граждани.  Завръщане в хотела. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН - 06.10.2019 - неделя – Закуска. Свободен ден. Възможност за самостоятелно разглеждане на Сентръл парк и Зоологическата градина, Батъри парк (разположен в южната част на Манхатън), района на Таймс скуеър, Линкълн сентър (тук са сградите на Метрополитън опера, Нюйоркската Филхармония, Американския балет, Карнеги хол и др.), „Бродуей“ или за самостоятелно изкачване на една от панорамните площадки на Емпайър Стейт билдинг. Възможност за полудневна екскурзия до Статуята на свободата и остров Елис с доплащане 139 лв на човек. Екскурзията се заявява и заплаща предварително в България, организира се при минимум 12 участника. Цената включва екскурзоводско обслужване на български език, двупосочен билет за ферибот, аудио слушалки (английски, руски, френски, немски, италиански, испански), посещение на остров Либърти, където се намира Статуята на свободата (разглеждането е само отвън), посещение на остров Елис и Националния музей на имиграцията. Цената не включва влизане в пиедестала на статуята или изкачване до короната й (виж информация за музеите сайта). Придвижването от хотела до фериботното пристанище и обратно е с метро (билетът за градски транспорт не е включен в цената на услугата, закупува се на място, стойността му е 6,50 щ.д. на човек в двете посоки). При посещение на Статуята на свободата е задължително да носите документ за самоличност и да нямате застрашаващи сигурността предмети във вас. Вечерта – възможност за самостоятелно посещение на мюзикъл в някой от театрите на Бродуей. При заявка от страна на клиентите, туроператорът може да съдейства за закупуването на билети за избран от вас спектакъл („Фантомът от операта“, „Чикаго“, „Моята прекрасна лейди“, „Замръзналото кралство“, „Цар лъв“ и др.). Заплаща се цената на билета + 20 лв такса за закупуване. Придвижването от/до хотела е самостоятелно, повечето театри са на пешеходно разстояние от предлаганите хотели, възможно е и използване на метро. Завръщане в хотела. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН - 07.10.2019 - понеделник – Закуска. Отпътуване за Вашингтон (380 км). По пътя – разглеждане на Филаделфия – една от старите столици на САЩ. Туристическа обиколка на историческия център (всички обекти се гледат отвън) – Парка на Независимостта, приютяващ някои от най-значимите обекти свързани с американската история – Залата на Независимостта, където са подписани съответно Декларацията на Независимостта и Конституцията на САЩ, Залата на Конгреса (двуетажна тухлена сграда, където се е състоял т.нар. Първи Континентален Конгрес), Камбаната на Свободата и др. В района около парка се намират също Домът на Декларацията (където през 1776 г. Томас Джеферсън изготвя Декларацията на Независимостта), къщата Бетси Рос (предполага се, че тук е ушито първото американско знаме) и музейният комплекс, посветен на Бенджамин Франклин. Обиколката продължава с разходка по най-старата обитавана без прекъсване улица в страната – „Алеята Елфрет“, Кметството, пл. „Ритънхаус“, Музея на изящните изкуства и Музея на Роден. Свободно време (около час). Продължаване към Вашингтон. Пристигане. Настаняване в хотела. Нощувка.

ОСМИ ДЕН - 08.10.2019 - вторник – Закуска. Полудневна туристическа обиколка на Вашингтон, включваща най-важните държавни институции в района на т.нар. Национална алея (National Mall)  –  Капитолия и Белия дом, библиотеката на Конгреса (най-голямата в света), монументът на Джордж Вашингтон, мемориалите на президентите Линкълн и Джеферсън, Смитсоновия институт (най-големият музеен и изследователски комплекс в света, с общо 19 музея и галерии, по-голямата част от които са във Вашингтон, включително зоологическа градина), Мемориала на ветераните от Виетнам и Корея, Музей-мемориала на Холокоста в САЩ, сградата на главната гара на Вашингтон (Юниън Стейшън) и катедралата. Всички обекти се гледат отвън. Свободен следобед. Завръщане в хотела. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН - 09.10.2019 - сряда – Закуска. Освобождаване на хотела. Свободен ден във Вашингтон. Възможност за самостоятелно посещение на някой от музеите на Смитсоновия институт (всички музеи са безплатни) – Националния музей на въздухоплаването и космонавтиката (тук се съхранява оригиналният самолет - „Флайър”, с който братя Райт извършват първия си полет през 1903 г., първият моноплан прелетял от Ню Йорк до Париж през 1927 г., както и командният модул на „Аполо 11“), Националния природонаучен музей (най-посещавания природонаучен музей в света, дом на богата колекция динозаври и на 45,5-каратовия диамант „Хоуп“), Музея на американската история, Индианския музей, Музеят „Хиршхорн“ и скулптурната градина (творби от ХХ век), Националния музей за африканско изкуство, Зоологическата градина и др. В близост до Капитолийския хълм се намира и Националната художествена галерия, която предлага богати колекции от френски импресионисти (творби на Едуард Мане, Едгар Дега, Пол Сезан, Клод Моне), холандски, фламандски, германски, италиански майстори (Рубенс, Рембранд, Дюрер, Тициан, Леонардо да Винчи, Рафаело), скулптури, декоративно изкуство, фотографии и др. Около 19:00 ч. – среща на рецепция на хотела и трансфер до летището. 23:00 ч. – отпътуване от Вашингтон за Истанбул с полет на Турски авиолинии.

ДЕСЕТИ ДЕН - 10.10.2019 - четвъртък – В 16:15 ч. местно време – кацане на летището в Истанбул. Следващ полет за София в 19:25. Кацане на летище София в 20:45 ч.

Забележка: Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпанията през ноември 2018. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

4 797,00 BGN
The product is added to shopping cart
Price: 4 797,00 BGN
Please choose: